Na otomoto wysypało się trochę ofert. Niestety cena 180k za Speciale jest prawdziwa![]()
Na otomoto wysypało się trochę ofert. Niestety cena 180k za Speciale jest prawdziwa![]()
Możesz podać jakiegoś linka do tych ofert na Tonale? Bo ja widzę cały czas (0): https://www.otomoto.pl/osobowe/alfa-romeo/tonale https://www.otomoto.pl/osobowe/alfa-romeo/tonale
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
jak myślicie, czy Tonale będzie wystawione na Poznań Motor Show, które bedzie na początku kwietnia? może ktoś coś wie?
Ja wiem, że wszystko poszło w górę, wiem że to naprawdę bogato wyposażone wersje, ale miałem nadzieję na nieco mniej niż 180 tys.
Cena jest premium.
Jak przekonać klienta, który nie kocha Alf, aby wydał tyle kasy?
Nie tyle "nie kocha" ale nie ufa albo nie zna. Wybór innych marek jest ogromny a ludzie kupują te, które kupują inni ludzie![]()
A nie kupują skód, tojek, kii, hjundai czy innych peżotów, bo je kochają ale dlatego, że jeździ ich dużo, oferta jest szeroka, sąsiedzi też mają a ta alfa to nie wiadomo co to. Ładna ale bezpieczniej nie tykać.
Oferowanie tylko Speciale na start może być niezłym strzałem w kolano. Do mediów i świadomości odbiorcy trafi tylko informacja "130KM, 180k - drogo". Powinni od razu przedstawić pełny cennik, bo wygląda to tak jakby miało nie być dostępnych tańszych wersji.
Wtedy nikt by nie kupił tej wersji. Na koncerty rockowe też najpierw sprzedają najdroższe bilety i patrzą jak idą, a kto nie kupi, potem tylko może się zastanawiać, czy tańsze już wyprzedane, czy może będzie dostępnych 100 sztuk, a może tylko najgorsze niesprzedane miejsca na 2 dni przed samym koncertem.
A np. na Zenka wszystkie bilety są w tej samej cenie, bo tłuszczy nie interesuje miejsce, tylko "muzyka", tak jak skodziarzy interesuje, że "jeździ, nie psuje się i to przecież vw, tylko że tańsze i lepsze".
Ostatnio edytowane przez FernandoAlfonso ; 28-03-2022 o 11:02