Kurynio
Nowy
Widocznie mało takich co ma taką ochotę. A dlaczego to jest cały wątek o tym.
A nudów na forum Sportowej Marki by nie było, gdyby użytkownicy je w sporcie wykorzystywali. Rozmawiając o ust geometrii, do orze opon, hamulców, zawieszenia, aero, linii przejazdu itd nie byłoby czasu na rozmowy o jakimś tonale. Albo użytkownicy się cykają że wóz nie da rady ( ufając spiskowej niemieckiej prasie) , albo ? Alfy się nie nadają?
Za tydzień Italian Trackday. Rozmawiając wczoraj na Drivecup z kilkoma osobami - gdzie nast jedziemy, mówię Italian trackday. Każdy dosłownie w pierwszym zdaniu - wszyscy z lawetami ?
Tak to wygląda.
Może faktycznie niewysilone i po prostu jeżdżące nie wymagające niczego między przeglądami setki tysięcy tonale powolutku zacznie to postrzeganie zmieniać. Ja osobiście wątpię bo będą serwisowane w polmozbytach i tam sprzedawane. Ale może w końcu są tak zaprojektowane że nawet tam nie będą potrafili nic zepsuć .
Ja tylko raz się odniosę, bo i tak nie ma sensu. Z resztą to wątek o Tonale.
Powiedz mi proszę, czy możesz się zdecydować, czy chodzi o nikłą sprzedaż czy o nagminną obecność na torach?
-Czyli idąc Twoim tokiem myślenia (specjalnie posłużę się dużym przejaskrawieniem), to porsche czy ferrari to zajebiście nudne marki bo ich nie ma na Track day-ach? Myślę, że zrozumiesz co miałem na myśli, a jak nie, to i tak nie ma sensu się rozpisywać.
-Mam rozumieć, że na forum ciekawych marek sportowych, które widujesz na torach, użytkownicy wyłącznie rozmawiają o doborze opon, hamulcach i ustawieniach geometrii, tak? Jakoś tego nie zauważyłem.
-Przepraszam, ale masz już z góry dość mocno ukorzeniony światopogląd, że jak Alfa to laweta i polmozbyt i nic tego nie zmieni (jakby wypuścili auto rasowe i sportowe, to powiesz, że do dupy bo się nie sprzedaje dobrze. Jak wypuścili kompaktowego SUV-a, bo takie auta się sprzedają, to twierdzisz, że nudne i nijakie). Wprowadzają 5 lat gwarancji, też na nic bo i tak to nic nie da.
Był kiedyś taki dowcip "Zając a ty znowu bez czapki".