Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gdzie jesteście???
...tymczasem dane za listopad w Europie: sprzedano 1229 sztuk Tonale. Oraz,dla porównania, 2022 sztuki Stelvio.
No po prostu Tonale to rynkowy hit: już to widać. Przegrywa z modelem obecnym na rynku od sześciu lat.
To nie są czasy na takie wydatki nie tylko u nas.
Tonale spóźniło się jakieś 3-4 lata.
Poklikałem trochę w konfiguratorze Tonale. Wersja PHEV "full opcja" wyszła 304tys. (z relingami, metalowymi nakładkami na pedały, podświetleniem w drzwiach, bez akcesoriów typu dywaniki, organizery bagażnika etc.). Przy okazji. Na samym końcu akcesoriów są do wyboru "Dywaniki welurowe ze srebrnym napisem" za jedyne 3306zł. Wie ktoś czym one się różnią od tych nieco wyżej opisanych "Dywaniki welurowe premium przednie i tylne ze srebrnym logo Tonale" za 290zł?
Może dlatego, że pojawiło się na rynku w polowie roku......tymczasem dane za listopad w Europie: sprzedano 1229 sztuk Tonale. Oraz,dla porównania, 2022 sztuki Stelvio.
No po prostu Tonale to rynkowy hit: już to widać. Przegrywa z modelem obecnym na rynku od sześciu lat.
ale to dane za listopad, zatem co to ma do rzeczy?Może dlatego, że pojawiło się na rynku w polowie roku...
Fajna co?
ale to dane za listopad, zatem co to ma do rzeczy?
- - - Updated - - -
widziałeś datę artykułu?? luty 2022 roku... No fajne. Jednak już Alfa oficjalnie powiedziała, że wersji Quadrifoglio nie będzie...
Po co robić swap, skoro można kupić praktycznie identycznego Horneta z 2.0 pod maską i w dodatku AWD (chociaż nie jestem pewien, co to jest dokładnie w tym przypadku)?![]()
Faktycznie, może być łatwiej założyć zderzaki od Tonale, wymienić bufet z kierownicą i będzie Tonale 2.0 AWD
Tak szczerze, to z całą moją kompletną niechęcią to tabletozy, gdybym miał wybrać Tonale w cenie ok 200 000, to również obawiam się wybrałbym definitywnie choćby Formentora. Z podobnym wyposażeniem miałbym 2.0 190 koni spokojnie w tej cenie, napęd na 4 koła. Moim zdaniem w Tonale brakuje właśnie tak, w Giulia/Stelvio pośredniej wersji pomiędzy 2,0, a Q jeszcze bardziej. 1,5 ośka, a później plug in... z 1,3. Tylko, że tu już cena 250 tys, to już spokojnie kupisz VZ. No nie wiem, jakoś tego nie czuję
wybrałbym definitywnie choćby Formentora. Z podobnym wyposażeniem miałbym 2.0 190 koni spokojnie w tej cenie, napęd na 4 koła.
Są fotochromatyczne (przynajmniej w wersjach 2.0, te 1,5 mnie nie interesowały więc nie zgłębiałem specyfikacji), poza tym im wyższą wersję weźmiesz, tym więcej masz w standardzie. LEDy Matrix są w opcji (oczywiście polski konfigurator nie ma, ale można domówić ok. 3tys.). za 215 tys, co wyszło ci Tonale to zmieścisz wersję 245KM FWD też dość fajnie wyposażoną. Miałem taką brać, ale udało się żonę namówić na 310KMCupra Formentor: 1,5 tsi, 150KM, FWD, 7DSG, Koła max 19 cali, pamięć fotela z elektryką ale tylko kierowcy? Są LED, ale bez matrix, klima 3 strefy w serii, lusterka wydaje mi się, ze nie mogą być fotochromatyczne?
Cena 169 015 zł