Czy drobne pomyłki przy podawaniu mocy, typu 175 a nie 170 koni, to są kluczowe argumenty przeciw temu co napisałem?
Czy też może po prostu brakuje Tobie argumentów więc się czepiasz detali, w żaden sposób nie zmieniających wymowy i sensu tego, co napisałem?
Szkoda, że zauważyłeś tylko to, że zwróciłem Ci uwagę na błędy, w podawaniu silników, a nie zauważyłeś, tego, że te modele jak to określiłeś
legendarnej marki, to modele, które osiągami nie specjalnie zachwycają.
Czy nie zauważyłęś, że sprzedażowo alfa spadła tak nisko, że niżej nie można, wiec teraz tarabany o tym, jak to wzrasta sprzedaż, to po prostu groteska?
Dlaczego? Pamiętasz, apoczątkowany w 2014 r. warty 5 miliardów euro plan inwestycyjny, którego efektem miała być roczna sprzedaż 400 tys. aut do 2018 r?
A ile alf sprzedano rok póżniej? 10 razy mniej. DZIESIĘĆ RAZY MNIEJ.
Zauważyłem, ba nawet nie raz to w tym wątku i w innych o tym pisałem.
Natomiast nie wiem, czy zauważyłeś, nie odnosiłem się do planów Marchione o 400 tys. aut, a do sprzedaży podobno najlepiej sprzedającego się Stelvio, czyli tego co sam narzuciłeś. Teraz skaczesz z kwiatka na kwiatek, bo jednak to Stelvio tak świetnie nie wypada?
Tarabany o wzrostach sprzedaży?

Wskaż mi, gdzie takie podnosiłem
A Ty się teraz podniecasz 19 tysiącami aut modelu, ktory jest na rynku od półtora roku.
Ja się podniecam? Dziwną masz definicję podniecania się. Natomiast Ty chyba po raz kolejny nie doczytałeś ze zrozumieniem tego co napisałem - 19 tys. to sprzedaż za połowę 2023 roku. Jeszcze przed chwilą podniecałeś się Stelvio, którego w pierwszym pełnym roku sprzedaży, czyli roku 2018 sprzedano 30 tys. w EU.
Co ty chcesz mi udowodnić? Że teraz Tonale to doskonałe auto a wszystkie poprzednie modele, które wyśmiewasz, to był szmelc?
Ja jakieś modele wyśmiewam? Że to był szmelc? Proszę Cię, przestań sobie dopowiadać swoją wersję wydarzeń, a zacznij czytać ze zrozumieniem, bo nudne się robi wieczne tłumaczenie, że to nie moje słowa, tylko Twoja projekcja ich znaczenia.
I o jakim Ty premium piszesz? palisz coś? od kiedy to Giulietta i 159 to były auta premium??? Zestaw ceny z realną konkurencją i wnioski twoje polecą jak domek z kart.
Machasz danymi o przyspieszeniach: zapomniałeś o 1.75 TBi, 240 KM, tak, 240 z TCT, która osiągała 6,0 sek. Wersja 230 KM 6,8 sek. Jeśli już tak imponujesz pamięcią i czepiasz się detali.
Druga prośba - daruj sobie teksty o paleniu czegoś. To na nikim nie robi wrażenia
Nigdzie nie napisałem, że 159 i Giulietta to było premium, nie wiem skąd taki wniosek wyciągnąłeś. Jedynie porównałem np. 159 do modeli uważanych za premium w segmencie D, czyi BMW 3 czy Audi A4. Ale jeśli chcesz je porównywać do realnej cenowo konkurencji, to potwierdzasz tylko moje słowa.
Ta
legendarna marka była wtedy konkurencją dla masówki typu Opel, Citroen czy Peugeot.
Co do mahacniu danymi o przyśpieszeniu, to nie wiem czy znowu nie zauważyłeś, czy nie przeczytałeś dokładnie tego co napisałem - podawałem dane dla 159, nie Giulietty. Przy Giuliettcie napisałem jasno - poza TBi.
Serio, nie wiem czy trollujesz, czy rzeczywiście nie czytasz tego co się do Ciebie pisze...