Android Auto

aoliant

Nowy
Auto
Alfa Romeo Tonale Speziale 160KM
Ahoj Alfaholicy!
Posiadam telefon Huawei P30Pro z zainstalowaną najnowszą wersją Android Auto. O ile przez kabelek łączę się z Android Auto w samochodzie i wszystko działa bez problemu to niestety bezprzewodowo nie mogę się połączyć. Telefon jest sparowany przez Bluetooth i mogę się łączyć telefonicznie jak też odbierać rozmowy lecz po wciśnięciu ikonki Android Auto na ekranie samochodu pojawia się komunikat: [/I]Urządzenie niedostępne. Sprawdź, czy urządzenie obsługujące Android Auto jest włączone, znajduje się w zasięgu i czy jest gotowe do podłączenia.[/I]
Czy ktoś coś poradzi?? Problem jest po stronie samochodu czy telefonu??

Do działania bezprzewodowego wymagana jest wersja Androida 11, a twój telefon wg internetów ma Androida 10.

Android 13

Witajcie,
też mam problem z bezprzewodowym AA. Po kablu jest OK, a bez niego duda. Telefon to Samsung Galaxy Z Flip3, Android 13.
Pomocy:)

zapominanie urządzeń nic nie dało?

Może to telefon nie umie z autem? Na forum cupry tez ludziki mają problem z nowymi samsungami, w internetach też dużo wpisów na forach samsunga i różne rozwiązania działają. Na początek proponuję sprawdzić aktualizacje telefonu i aplikacja AA, z AA usunąć inne pojazdy jeśli są.
Teddy Bear, ty tylko umiesz się wyzłośliwiać. Kup snickersa.

Dziękuję za próby pomocy:) Tym, którzy pomóc próbowali:)
Zaś Teddy....cóż, mam wrażenie graniczące z pewnością, że wiem, na kogo głosował. W ostatnich wyborach.

Dziękuję za próby pomocy:) Tym, którzy pomóc próbowali:)
Zaś Teddy....cóż, mam wrażenie graniczące z pewnością, że wiem, na kogo głosował. W ostatnich wyborach.

Na PIS? chyba na głowę upadłeś, nabywco cudnej nowej alfy. Tyle kosztuje, a nie umie z telefonem.

U mnie jest ciekawostka telefon Samsung a53 w innych autach działa AA bez problemu a w stelvio tylko wyświetla że połączono z AA I na tym koniec. Telefony od kolegi czy to android czy Apple startuje od razu. Reset aplikacji też nic nie dał- ktoś coś jakiś pomysł

Szanowny Bear,
przejrzałem Twoje tutejsze posty i stwierdzam, że jesteś forumowym trollem. Trolli zaś nie należy karmić, w związku z tym nie spodziewaj się już więcej moich odpowiedzi.

Szanowny Bear,
przejrzałem Twoje tutejsze posty i stwierdzam, że jesteś forumowym trollem. Trolli zaś nie należy karmić, w związku z tym nie spodziewaj się już więcej moich odpowiedzi.

Wypierasz problemy, jakie masz ze swoim nowym autkiem, wartym za duże pieniądze do swojej wartości. W takiej sytuacji najłatwiej jest ocenić rozmówcę, jak trolla.Ale to w żaden sposób nie zmieni sytuacji: kupiłeś drogie auto, kompletnie nie warte swojej ceny, i nie możesz dopasować do niego telefonu. Amen.

Wypierasz problemy, jakie masz ze swoim nowym autkiem, wartym za duże pieniądze do swojej wartości. W takiej sytuacji najłatwiej jest ocenić rozmówcę, jak trolla.Ale to w żaden sposób nie zmieni sytuacji: kupiłeś drogie auto, kompletnie nie warte swojej ceny, i nie możesz dopasować do niego telefonu. Amen.
Skoro rozmówca zachowuje się jak troll, to jak go inaczej oceniać?
Wchodzisz w temat z problemem technicznym, w żaden sposób nie próbujesz pomóc tylko po raz kolejny raczysz nas swoimi przemyśleniami, które w żaden sposób nie pomagają rozwiązać problemu. Czy nie tak zachowuje się troll?

OT klamczuszka zaraportowany.

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Nie rozwiązałeś problemu technicznego. Nikt Ci nie pomógł go rozwiązać. Wniosek z tego prosty: auto nie jest warte wydanych pieniędzy. Co, oczywiście, wkurza nabywcę. Zawsze bronimy swoich wyborów.

Spróbuj podlączyc telefon z czystym androidem, bez nakładek producenta. Odkąd mam Pixela z lineageos AA po prostu działa.Nawet słynny problem z ucinaniem pierwszego komunikatu o skrzyzowaniu w google maps zniknął

Nie rozwiązałeś problemu technicznego. Nikt Ci nie pomógł go rozwiązać. Wniosek z tego prosty: auto nie jest warte wydanych pieniędzy. Co, oczywiście, wkurza nabywcę. Zawsze bronimy swoich wyborów.
Problem z AA świadczy o wartości samochodu... Troll dalej w formie :)

Problem z AA świadczy o wartości samochodu... Troll dalej w formie :)

Na to wygląda:) Ale uprasza się nie karmić trolla, będzie pisał sam do siebie:) I sam siebie komentował:)

Btw - mój problem rozwiązany, to było trywialnie proste, aż wstyd opowiadać.

Problem z AA świadczy o wartości samochodu... Troll dalej w formie :)a

A nie? Dla nabywców pojazdów, dla znacznej ich większości, kluczowe w wyborze auta nie są silniki, właściwości jezdne itd ale gadżety wszelkiego rodzaju. Dlatego producenci pakują tego g... ile się da.

- - - Updated - - -

Super. Auto odzyskało wartość:)

Nie sądzę. Spadek wartości tego modelu zapewne będzie na poziomie klasycznym. Poza Giuliettą wszystkie lecą na pysk.

Amortyzatory
Powrót