Acc

lem60

Nowy
Auto
BYŁO; AR 147, AR 159 JEST AR Giulietta, AR Mito Veloce, AR Tonale Ti 2023
Witam,
pytanko do użytkowników Tonale odnośnie czujnika kamerki ACC,
ja u siebie zauważyłem (a przejechane mam 3,5 tys km od 4 tyg) że błędy o oślepieniu lub niedostępności ww czujnika pojawiają się za każdym razem gdy tylko warunki pogodowe minimalnie się pogorszą, wystarczy delikatna mżawka i już się wyświetlają, jak to wygląda u was?

Wszystkie Tonale cierpią na zbyt czuły system kamery czołowej. W ASO dowiedziałem się, że użytkownicy Jeep także zgłaszają podobne dolegliwości, gdyż w tych samochodach montowany jest ten sam system.
Stellantis wie o tym problemie i jedyne co możemy robić to czekać na jakąś akcję serwisową.
U mnie kamera potrafi stwierdzić, że jest oślepiona nawet gdy przejadę pod jakąś jaśniej świecącą latarnią albo gdy tablica drogowa odbije światła mijania xD

Wszystkie Tonale cierpią na zbyt czuły system kamery czołowej. W ASO dowiedziałem się, że użytkownicy Jeep także zgłaszają podobne dolegliwości, gdyż w tych samochodach montowany jest ten sam system.
Stellantis wie o tym problemie i jedyne co możemy robić to czekać na jakąś akcję serwisową.
U mnie kamera potrafi stwierdzić, że jest oślepiona nawet gdy przejadę pod jakąś jaśniej świecącą latarnią albo gdy tablica drogowa odbije światła mijania xD

dzięki za info miałem pytać w serwisie przy najbliższej wizycie

Amortyzatory
Powrót