Kamerka

piotreek88

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 2010
Przerabiał ktoś opcję instalacji kamerki do Tonale? Głównie chodzi o doprowadzenie zasilania i jak to rozwiązaliście. Wiszące kable nie wchodzą w grę tak samo jakieś wtyczki itp, ma to być czysta instalacja.

Czy w kabinie jest jakiś dostęp do bezpieczników żeby się tam wpiąć?

Witam,jęsli chodzi Ci o kamerę cofania to zanim zaczniesz dłubać, to zastanów się czy jest on tobie potrzebna.Ja mam i wogóle z niej nie korzystam,dla mnie o wiele lepiej sprawdzają się czujniki cofania.Zbędny bajer według mnie.
Pozdrawiam.

A jeśli chodzi o ekran wideorejestratora to kable chowa się w podsufitce i pod osłoną słupka.
Wykombinować trzeba, jak dojść do skrzynki z bezpiecznikami.
W bezpiecznik wpiąć się można kulturalnie specjalnym bypasem.
Jeśli wideorejestrator posiada aktywny tryb parkingowy to języczkiem uwagi jest bezpiecznik, na którym będzie cały czas napięcie po wyłączeniu zapłonu

Teorię znam, bo instalowałem kamerki w kilku autach, chodzi mi właśnie o tonale konkretnie jak kablem się przedostać do bezpieczników, żeby go nie było widać zupełnie.

Jak by ktoś potrzebował, to trzeba zdjąć panel z włącznikiem świateł, zdejmuje się boczek deski i odkręca śruby. Kabel można poprowadzić po słupku A od strony drzwi. Robota mocno upierdliwa nie jest.

Amortyzatory
Powrót