Jednak Tonale

A potrafisz tak jeździć jak Andrzejsr? Bardzo wątpię i takiego auta to chyba na oczy nie widziałeś a o osiągach nie wspomnę.
Zerknij na film przestań obrażać i się wymądrzać.
https://www.youtube.com/watch?v=rJ0IwKjqiZ8

Dzięki, no niezręcznie mi. Po nick'u widzę że też 7ki lubisz ;)

Kurde co za typ ten teddy.. .Jak nie przewidzisz to nie wsiadaj do auta człowieku, za trudne do zrozumienia ? raczej nie mocą , a masą i hamulcami się zajmij i regularnymi kursami doskonalenia , w różnych warunkach pogodowych. Motto streetracerów od 7miu boleści - mocą uchronisz od wypadku.
Odpowiedz jak tutaj moc pomogła w niezaistnieniu zdarzenia ? :

https://tvn24.pl/swiat/slowacja-pro...polakow-trzeci-zgodzil-sie-na-ugode-st5806446

D
Kurde co za typ ten teddy.. .Jak nie przewidzisz to nie wsiadaj do auta człowieku, za trudne do zrozumienia ? rl]

Skończ ten słowotok. Brak ci elementarnej wiedzy. Daruj sobie linki z twoich wyczynów, które nie mają nic wspólnego z codziennym użytkowaniem szos przez miliony kierowców. Powtórzę: ludzie GINĄ na drogach między innymi, przez takich jak ty. Koniec dyskusji.

Koniec to był, gdy napisałeś głupotę o mocy i bezpieczeństwie, później to były kpiny z tego co napisałeś, żadna dyskusja. Ale brnąłeś dalej rzucając wielkimi strasznymi słowami śmierć, giną , w ogóle wszyscy umrzemy (no chyba że będziemy mieć pewną - _nieokreśloną_ bo ile to dużo ? tyle co ma teddy ? czy ten porszak co z mocą zabija ? nie wiemy ile to dużo MOCY) . Ale Tonale ma za mało , to choć tyle wiemy i Tonale będą zabijać na ulicach oczywiście. Brakło nagłówkowego pudelkowego - "dramat" czy inne "zadziwiające" ... nikt się na to nie lapie, brzmi to idiotycznie.

Wyczyny conieco mają, do dróg, ale ślepemu o kolorach... :-/

BTW właśnie trwa kolejna wyprawa maluchów po poprzedniej do Monte Carlo teraz pod Monte Cassino jakieś 3-4 tys km. Kurde z tymi ich 25 HP na sztukę..., a gdzie tam jak po 20 zostalo to super . No to pozabijają się wszyscy i pół europy zmiotą przecież jak nic. MORDERCY! . Szkoda bo i Sobiesław Zasada zginie. Jak on mógł wsiąść w tak zabójczy wóz 25 koni, morderca i samobójca w jednym. A może nie, może dzięki "wyczynom" ( ;) ) m.in. wie ze jedzie się na ile auto pozwala, potrafi przewidywać, a nie depcze i niech się dzieje wola nieba, mam przecież MOC ? Może ma różne auta? tak, w sumie jest taka możliwość, wydawałoby się że to niemożliwe, ale chyba jednak tak.

Gdzieś coś napisał w ten deseń - o przewidywaniu itd, poczytaj , polecam rozdział o wyprzedzaniu bo pisałeś że masz z tym problem (ten od porsze najwyraźniej nie czytał, a moc miał) :
https://allegro.pl/oferta/szybkosc-bezpieczna-15796065021

Skończ ten słowotok. Brak ci elementarnej wiedzy. Daruj sobie linki z twoich wyczynów, które nie mają nic wspólnego z codziennym użytkowaniem szos przez miliony kierowców. Powtórzę: ludzie GINĄ na drogach między innymi, przez takich jak ty. Koniec dyskusji.
Ja mam dla Ciebie propozycję. Przyjedź gdzieś na tor i się pościgamy w trójkę a może będzie więcej chętnych do weryfikacji umiejętności. Wtedy możemy dyskutować naprawdę w fajnej atmosferze. Ja zawsze mam szacunek dla ludzi, którzy mnie objechali i vice versa. Potrafisz zrozumieć, że normalny ruch to nie wyścigi?
Trochę tu już jest zamieszania za co przepraszam ale nie mogę się powstrzymać od komentarza

A tam trackday zaraz. Ktoś kto był choć raz na kursie doskonalenia techniki jazdy (a każdy dbający o bezpieczeństwo i aby ludzie nie GINĘLI przecież musiał być ), po powrocie wie co jest ważne i że na ostatnim miejscu jest MOC. No chyba że chce zabijać no to co innego .

Ja mam dla Ciebie propozycję. Przyjedź gdzieś na tor i się pościgamy w trójkę a może będzie więcej chętnych do weryfikacji umiejętności. Wtedy możemy dyskutować naprawdę w fajnej atmosferze. Ja zawsze mam szacunek dla ludzi, którzy mnie objechali i vice versa. Potrafisz zrozumieć, że normalny ruch to nie wyścigi?
Trochę tu już jest zamieszania za co przepraszam ale nie mogę się powstrzymać od komentarza

Dość tego bełkotu, powtarzam. Nie rozmawiamy o ściganiu się na torach. Rozmawiamy o milionach użytkowników szos, z których 99 procent nie ściga się na torach. Jak nie rozumiesz tego, nie ciągnij go bez sensu.

Dość tego bełkotu, powtarzam. Nie rozmawiamy o ściganiu się na torach. Rozmawiamy o milionach użytkowników szos, z których 99 procent nie ściga się na torach. Jak nie rozumiesz tego, nie ciągnij go bez sensu.

Rozumiem,że mając auto o osiągach zbliżonych do podstawowego Tonale stanowisz na drodze zagrożenie dla siebie i dla innych?

Zostawiłeś 1% z milionów użytkowników dróg dla tych, którzy się ścigają. Pytanie retoryczne dla Ciebie, kto z tych milionów ma większe umiejętności? 99% vs 1%. Ty chyba pewnych rzeczy nigdy nie zrozumiesz.

Zostawiłeś 1% z milionów użytkowników dróg dla tych, którzy się ścigają. Pytanie retoryczne dla Ciebie, kto z tych milionów ma większe umiejętności? 99% vs 1%. Ty chyba pewnych rzeczy nigdy nie zrozumiesz.

Co to za bełkot? powtarzam, skończ ten temat. Oby jak najmniej takich ludzi na drogach, jak ty i twoi akolici.

W uzasadnieniach wyroków dotyczących wypadków samochodowych są między innymi: " nieuważna obserwacja przedpola jazdy ", " niedostosowanie prędkości do warunków jazdy " ( i nie o pogodę tu chodzi, tym bardziej nie o zbyt małą prędkość ) i temu podobne. Żaden sędzia nie napisze w uzasadnieniu wyroku: " zabrakło mocy ". Durnia by z siebie zrobił.

Temat jest o Tonale.

Ostatnia edycja:
W uzasadnieniach wyroków dotyczących wypadków samochodowych są między innymi: " nieuważna obserwacja przedpola jazdy ", " niedostosowanie prędkości do warunków jazdy " ( i nie o pogodę tu chodzi, tym bardziej nie o zbyt małą prędkość ) i temu podobne. Żaden sędzia nie napisze w uzasadnieniu wyroku: " zabrakło mocy ". Durnia by z siebie zrobił.

Temat jest o Tonale.

Tonale w wersji podstawowej nie ma mocy.
Wyroków o braku mocy nie uzasadnia się. Każde zachowanie samochodu na drodze jest pochodną, poza innymi czynnikami, również jego mocy. Powtórzę: nie dziwi mnie tak wielka wciąż ilość wypadków, skoro po szosach jeździ tak znaczący procent Krzyków, SE7 czy Adi Carionów.
Jak mimo to nadal nic nie rozumiesz, wsiądź sobie do auta o mocy 80 KM i do auta o mocy 200 KM i wykonaj tymi autami te same manewry drogowe w tym samych warunkach. A potem nam opisz swoje wrażenia.

Tonale w wersji podstawowej nie ma mocy.
Wyroków o braku mocy nie uzasadnia się. Każde zachowanie samochodu na drodze jest pochodną, poza innymi czynnikami, również jego mocy. Powtórzę: nie dziwi mnie tak wielka wciąż ilość wypadków, skoro po szosach jeździ tak znaczący procent Krzyków, SE7 czy Adi Carionów.
Jak mimo to nadal nic nie rozumiesz, wsiądź sobie do auta o mocy 80 KM i do auta o mocy 200 KM i wykonaj tymi autami te same manewry drogowe w tym samych warunkach. A potem nam opisz swoje wrażenia.

Widzę, że trafiłem do zacnego grona - bardzo się cieszę. Tak się składa, że nigdy nie spowodowałem żadnego wypadku czy choćby kolizji. Kiedy zdarza mi się jechać samochodem ze słabszym silnikiem, to dostosowuję się do jego możliwości, bo jakże inaczej? Szkoda, że nie rozumiesz. Przepychać się o to nie mam zamiaru i nie odpowiadam na kolejne próby "nauczenia" mnie czegoś w tej kwestii.

Ostatnia edycja:
Tak, tak, panowie, cudowni jesteście. 30 lat za kółkiem itd. Na co to niby wskazuje? Takich jak wy są dziesiątki tysięcy pewnie, i to spośród nich rekrutują się drogowi zabijacy. Z takiego toku myślenia, z takiego poziomu wiedzy.

- - - Updated - - -

Zapytam ponownie -jaka jest róznica w osiągach podstawowej Tonale a Twojej Alfy 159.

A co to za pytanie? co to ma za związek z dyskusją? Podstawowa wersja Tonale jest słaba i nie jedzie, nie za takie pieniądze. Co ma z tym wspólnego 159? może dodaj jeszcze Lagunę albo saaba albo cokolwiek? Dyskutujemy NIE O MOIM samochodzie ale o TONALE. CO TO ZA ARGUMENT?
Pomijam już fakt, że obie te konstrukcje dzieli blisko ile? 18-19 lat, co już samo w sobie czyni wszelkie porównania nonsensowymi.

Tak, tak, panowie, cudowni jesteście. 30 lat za kółkiem itd. Na co to niby wskazuje? Takich jak wy są dziesiątki tysięcy pewnie, i to spośród nich rekrutują się drogowi zabijacy. Z takiego toku myślenia, z takiego poziomu wiedzy.

- - - Updated - - -

A co to za pytanie? co to ma za związek z dyskusją? Podstawowa wersja Tonale jest słaba i nie jedzie, nie za takie pieniądze.i.

Ano taki związek,że chcesz za wszelką cenę "udowodnić" że Tonale o takich osiągach zwiększa ryzyko wypadku.Więc jeśli masz auto o takich osiągach to chyba powinneneś zgodnie ze swoimi teoriami dla bezpieczeństwa swojego i innych zostawić je w garażu i zapier....z buta, tylko najedz się najpierw ,żebyś miał dużo mocy jak trzeba będzie nagle przyspieszyć :)
Pomijam już fakt,że według badań auta o większej mocy częsciej uczestniczą w wypadkach co już wogóle obala te Twoje wydumania z akademi chłopskiego rozumu.

To jest poziom przedszkolaka, chyba nie bez powodu dał takiego Nicka (pluszowy miś)

Ano taki związek,że chcesz za wszelką cenę "udowodnić" że Tonale o takich osiągach zwiększa ryzyko wypadku.Więc jeśli masz auto o takich osiągach to chyba powinneneś zgodnie ze swoimi teoriami dla bezpieczeństwa swojego i innych zostawić je w garażu i zapier....z buta, tylko najedz się najpierw ,żebyś miał dużo mocy jak trzeba będzie nagle przyspieszyć :)
Pomijam już fakt,że według badań auta o większej mocy częsciej uczestniczą w wypadkach co już wogóle obala te Twoje wydumania z akademi chłopskiego rozumu.

Co to za bełkot?
A to najlepsze: "według badań auta o większej mocy częsciej uczestniczą w wypadkach co już wogóle obala..."
Ty używasz mózgu? Serio pytam. Co to ma niby obalać? NIE ROZUMIESZ, że większa moc daje większe bezpieczeństwo w ruchu? A fakt, że sporo debilów używa mocy do piractwa drogowego ma niby cokolwiek obalać?
To tylko dowód na to, że nóż w ręku gospodyni domowej wyczaruje dobra kolację.
A nóż w rękach bandyty powoduje dramat.

Ostatnia edycja:
Witam, czy tonale to jeszcze alfa czy opel albo lew ?
Moja Giulia ma 5 lat i przymierzam się do zmian ale na co …. Te nowe alfy to już chyba nie są alfy ….chyba że się mylę
Widzę że rozgorzała dyskusja odnośnie mocy …alfa zawsze miała kilka koni więcej od konkurencji. W mojej Giulia nie narzekam na brak wręcz przeciwnie nie ma dróg żeby wykorzystać ten potencjał….
Czyli giulie zamienić na tonale chyba nie ma sensu tak wnioskuje z tego wątku

Jeśli potrzebujesz dynamiki, to możesz spróbować Tonale PHEV (280 KM). Umów sobie jazdę próbną tym i Stelvio poliftowym w jednym salonie, będziesz wiedział czy SUVy to coś dla Ciebie. Giulia jest jednak inna :)

Amortyzatory
Powrót