Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Przygotowanie do jazdy - MHEV

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Być może Tonale 160KM

Domyślnie Przygotowanie do jazdy - MHEV

Witajcie

Zastanawiam się nad kupnem Tonale i funkcją, której bardzo mi brakuje w MHEV jest "przygotowanie do jazdy".
    Wygląda to tak:
    -Na rynku europejskim MHEV nie ma takiej możliwości ale już amerykańskie wersje taką możliwość mają (Zdalne uruchomienie silnika) link do dyskusji w US
    -Podobnie było w Guli, widzę, że użytkownicy próbowali to obejść kupując kluczyk z wersji US i programując do go auta ale wątek został bez finalnej odpowiedzi czy da się to zrobić link do dyskusji na forum

Czy ktoś z was może zajmował się tym tematem przy MHEV i znalazł rozwiązanie?

Pisałem do jednego z użytkowników na fb (Z tego forum), który robił takie kombinacje przy STELVIO (z kluczykami) ale mówił, że nie miał jeszcze okazji podejmować się TONALE i nie wie czy da się to zrobić.
    Koszt założenia webasto do TONALE to koszt ok. 10 tys. więc dosyć sporo.

Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bolewice
    Auto
    Była Gtv, 159 2.4 JTDm Q4 jest Giulietta 2.0 JTDm 170 TCT

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo to jakiekolwiek ingerencje w Tonale "w warunkach domowych" są na ten moment niemożliwe.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Być może Tonale 160KM

Domyślnie

A z jakiego powodu? Chodzi o gwarancję czy ten system NFT?

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

W Giulii/Stelvio dodawałem kluczyk USA i remote start wielokrotnie, ale też raz się przejechałem jak z niezależnych tooli nie było dobrego wsparcia aut po 4.2020 i zdupcył się RFHUB w jednym przez złe wsparcie tych aut. Podobnie przejechało się kilku znany na forach/grupach retrofitterów w Polsce. Teraz niby Autel już ma wsparcie nowszych aut oficjalnie podają, ale tu piszę o Giulii/Stelvio. Nie przyglądałem się Tonalce.
    Teoretycznie do zrobienia, ale chyba nikt nie próbował. W Giulii korzystam mocno z remote start (choćby dziś rano jak było auto mega zamarznięte, no i bo mam skóry), ale w Tonalce żony to jest mniejsza motywacja - auto ma alkantary, żona nie jeździ zwyke tak wcześnie rano jak ja, wiec auto zwykle jest od razu gotowe do jazdy, w miarę poodmrażane a siedzenia nie zamrażają tyłka. Nawet nie sprawdzałem czy kluczyk jest ten sam (z wyglądu tak), czy musi być jednak inny, dedykowany do Tonale. Temat programowania pewnie pierwszy odważny będzie raczej z tych bardziej zdesperowanych np rozbitek który przyjechał bez kompletu kluczyków i auto które niekoniecznie jeszcze stało się daily tylko jest naprawiane (czyli jak coś sie wywali to nie będzie presji że auto nagle ma jakiś problem lub jest niejeżdżące).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.