Tak samo, od razu po odbiorze to zaobserwowałem i byłem w ASO im to pokazać (pojeździliśmy z 20km). Nawet przy montażu haka (uzgodniłem z kierownikiem że zamienię stronami radary), i jest tak samo.
Częściowo może to wynikać z tego, że z lewej strony jak Cię mija auto to pojazd nadjeżdża czyli długo jest widoczny samochód od jakiegoś niższego poziomu widoczności do coraz większego. W przypadku prawego radaru masz nagły impuls mocnej widoczności i spada - może algorytmy gorzej sobie radzą z tym?
W ramach testów też próbowałem wyprzedzać z prawej strony jak i dać się wyprzedzać z prawej, ale nie mam 100% wniosków - każde auto inne gabarytowo, mogły być różne odległości i prędkości.
Problem IMHO na mieście nie tak widoczny (węższe pasy), na krajówkach też zwykłych dwupasmowych, ale na ekspresówkach i autostradach zdecydowanie widziałem różnicę.
Aha, ostatnio zadzwonił do mnie znajomy który serwis prowadzi i pyta czy w Giulii mam tak samo, bo klient z poliftową Giulią mu się na to skarży. Ja akurat blissy w Giulii mam jeszcze przedliftowe (chociaż auto sobie zupgradowałem o wszystkie funkcje poliftów - wymieniona połowa ECU w aucie, trochę wiązek poprzerabianych, nowe mulimedia i zmiany proxi itp) i akurat w Giulii swojej tego nie zauważyłem (ale też średnio się przyglądałem)