GTV 2.0 jako pierwsze auto

• Autor wątku Autor wątku Tadek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wiem, że jest tu sporo fanów tego samochodu i wcale nie mówię, że jest zły, czy coś, ale na prawdę mi się nie podoba :/

- - - Updated - - -

Jak już, to brałbym 504, całkiem mi przypada do gustu.
W ogóle francuzy mi się bardzo podobają.
No ale, prawie wszystkie przednionapędowe.

To może jag xj? :P

A Fiata Coupe w tym budżecie by nie znalazł fajnego ?

GTV to skarbonka - jeśli chcesz kupić coś fajnego, szukaj raczej Holandia, Francja - ale tanio nie będzie. Moim zdaniem, optymalny wybór na co dzień to 75 1.6 albo 1.8 na wtrysku - we Włoszech jest tego na pęczki, jeśli jesteś zainteresowany, to również w gazie. Jak chcesz najfajniejszego transaxla - to 75 TS :D. A jak najlepiej brzmiącego - to GTV6, ale to jest grrrruby pieniądz.
Gdybyś się upierał przy GTV, to może lepszym rozwiązaniem jest opcja "złomnik", czyli kupujesz coś do 1.500 zł, żeby jeździło, a do tego coś w stylu:
http://www.tutti.ch/bern/fahrzeuge/autos/angebote/zu-verkaufen-alfa-romeo-gtv_3765959.htm

i powoli sobie rzeźbisz.

Jeśli nie musi być koniecznie RWD, to ceny 164 są w tej chwili więcej niż okazyjne. No ale 3.0 V6 swoje wypije, a TS-a nie warto... Druga opcja to 33 z napędem na 4 koła i silnikiem boksera. Też mają dobre ceny.

A ta 90-tka w dieslu? Niestety diesel, ale cena wygląda na okazyjną...

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-belle-alfa-90-klasyk-CID5-ID3sSiL.html#c88f1b719d

Ostatnia edycja:
Ja mówię tylko o samym początku renowacji, żeby doprowadzić ją do stanu użytkowania.
Potem będę po kolei wszystko robił, albo pozbieram większą kwotę i zrobię remont generalny.

- - - Updated - - -

Jeśli chodzi o naprawę.
Myślę, że z jakimiś podstawami (wymiana części) dałbym sobie sam radę, trochę poczytam i na spokojnie.
Blacharki bym nie zrobił, nie zaspawam dziur, ale przygotowanie pod lakier już tak.
Także trochę kasy za robociznę odejdzie.

O jaaaaaaa cieeeeeee - kurde mówią że każdy na świecie ma min. 1 "bliźniaka" i Tadek jest chyba moim - jakbym samego siebie widział/słyszał - no jakieś 5 lat temu :)

Tadek - mówię szczerze, uczciwie i otwarcie - na początku 2009 roku przywiozłem z Niemiec piękną sztukę. Też trochę sam porobiłem, też poczytałem - książki kupiłem, Cardisca kupiłem, części mam. Mam świetny dostęp do rynku Niemieckiego gdzie jest dużo rzeczy i trafiłem na super człowieka w USA który ma jakieś 6 egzemplarzy ( 2 dojazdy reszta jako dawcy ) więc z częściami nie było dużych problemów..... mógłbym dalej to ciągnąć ale jak dobrze spojrzysz nie tak dawno założyłem post na forum Szukam pomocy dla mojej GTV6.

Niestety moje plany zweryfikowało życie - dzieci, dom, praca itd + polska rzeczywistość.

Prawda jest taka że czekam na sygnał od Marcina Feddera ( Marcin jak zaglądasz - czekam na sygnał :) ) który jest moją ostatnią nadzieją na to że nie wywiozę pudła do lasu i nie urządzę ogniska.

Posłuchaj rad życzliwych Ci tutaj ludzi i przemyśl temat kilka razy - jeśli to Twoja pierwsza bryka to będzie Cię ciągnęło aby pojeździć a nie dłubać a 15k pln + GTV6 przykro mi ale moim zdaniem to kończy się tylko straconymi nerwami, czasem, pieniędzmi i żalem.

Szukaj e30. Sporo tego na części, RWD, łatwiej znaleźć coś sensownego...
E28 też jest kozak :)
A jak fajnie brzmiący silnik to tak jak Radzik pisał: 164 lub 33. Niestety to FWD (chyba, że dobrze poszukasz to AWD).

- - - Updated - - -

Albo 155 V6.

Nie żebym się podlizywał.
To forum jest na prawdę świetne, super ludzie!
Co jest rzadkością w tych czasach.

No trudno, to GTV może w przyszłości sobie sprawię taką fure.

Ta 33 jest całkiem niezła, napęd 4x4 też jest niczego sobie.
Tylko znaleźć ja w tej wersji...

Wracając jeszcze do Peugeota.
Kiedyś o nim mocno myślałem, od zawsze mi się podobał.
Mam znajomego, który zajmuje się francami.
Posiada nawet DS' a w kombi, co jest niezłym rarytasem.
Popytam się go czy ten egzemplarz z giełdy do czegoś się nadaje, może przejadę się go obejrzeć.
Jak będzie złom, to porozglądam się za 33.
Czy ona ma coś wspólnego z piękną 33 stradale?

Dziękuję bardzo za pomoc i życzliwość :D

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Co do e30, fura fajna, ale szkop.

Szkop, ale jak ma być jedyną furą to chyba najlepsza, w miarę stara opcja RWD.

Ale ja tego nie przeżyje! :P
Wszystko tylko nie niemiec.

Czy ona ma coś wspólnego z piękną 33 stradale?

Tak, logo :D.

Z 33 4x4 nie jest znowu tak trudno:
http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=238970429&cd=635163906160000000&asrc=st
http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=241895035&cd=635221107200000000&asrc=st
http://www.subito.it/auto/alfa-romeo-33-1-7-ie-cat-4x4-perugia-64649265.htm
http://www.leboncoin.fr/voitures/562771422.htm?ca=5_s

Ale faktycznie jest tego mało... Niedawno była jedna w Czechach, ale nie mogę teraz znaleźć ogłoszenia. Gdybyś się zdecydował, można głębiej pokopać. Nie wiem, jak wygląda kwestia dostępności części do napędu, ale chyba nie jest najgorzej.

Możesz pooglądać też Fiaty - ale moim zdaniem są za drogie... Lancia szybko uciekła do FWD, więc tutaj nie bardzo jest wybór, są Delty 4x4, ale też trochę kosztują.

Ostatnia edycja:
Fiatami za bardzo się nie jaram, przynajmniej tymi "tańszymi" wersjami, a delty integrale chodzą od 25tys w górę.

Ta 33 jak na 4x4 jest bardzo lekka.
Tylko 1 tona, co oni jej zrobili, że tak mało waży?

Tylko 1 tona, co oni jej zrobili, że tak mało waży?
Blacha cieniutka jak bibuła i też duże problemy z rdzą. 33 składa się pod naporem napędu. Ciężki temat, najlepiej odezwij się do kolegi Ghostrider on ma taką sztukę odratowaną

Czyli konieczna by była jakaś klatka, bo to trochę strach taką puszką śmigać?
Czy może nie ma co przesadzać?

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót