CD mi przeskakuje

• Autor wątku Autor wątku Lukasik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lukasik

Guest
mam malenki problem mam załozone radio na CD wsadziłem kieszen ale ta kieszen na doklkach podskakuje i ni piosenki przerywa jak je umocowac na stałe zeby mi juz nie skakało moze macie jakies pomysły jak to zrobic zeby juz nie skakało w załaczniku dołaczam fotke

kazde radio, bez anti shocka (czy jak to tam sie zwalo) przerywa na dziurskach, ale to, ze radio sie rusza moze tylko potengowac wstrzasy...

nie ma w 75 listwy zadnej zeby wkrecic srubki? bo peugeocie takie byly i mozna bylo wkrecic.

mozesz kupic jakis gruby styropian, rozebrac plastiki wlozyc radio, od tylu wmontowac ten styropian. tylko tylko bys musial jakies dziury porobic, zeby wentylacja byla.

inny pomysl mi do glowy nie przychodzi... no moze poza silikonem :twisted:

u mnie jest to samo, ale ja tam radia żadko słucham

kolega mówił mi, że radio się jakoś przykręca, ale nie pytałem się go dokładnie co miał na myśli

Piotr w Alfie (w 145 na pewno) nie ma gdzie przykrecic... Chyba ze sie jakies modyfikacje plastikow zrobi :)
Jest tylko dziura w ktora sie wsadza radio :)

Załączniki

• 29092013248.jpg
    29092013248.jpg
    140 KB · Wyświetleń: 26
  • 29092013250.jpg
    29092013250.jpg
    140.1 KB · Wyświetleń: 26
  • DSC06962.jpg
    DSC06962.jpg
    67.5 KB · Wyświetleń: 23
Z tylu radia jest albo otwor gwintowany albo szpilka gwintowana M5 do tego montujemy kawalek plaskownika (aluminium, blacha, miedz, material wedle zasobnosci portfela) i mocujemy drugi koniec gdzies do tylnej czesci deski rozdzielczej - tak zeby nie bylo widac - to zapewni stabilnosc radiu. Wkladanie gabek to polsrodek, na styropianie piszczy i do szalu doprowadza. Z doswiadczenia wiem ze radia na cd mniej przeskakuja jak sa na sztywno zamocowane niz jak na gabkach leza lub na sprezynkach wisza - kiedys mialem malucha i rozne rzeczy sie testowalo :mrgreen:
Pozdrawiam.

No wiesz jazda a postój to co innego :) To nie znaczy że nie musi być uszkodzony

Załączniki

• IMG_4238.jpg
    IMG_4238.jpg
    118.5 KB · Wyświetleń: 17
  • IMG_4228.JPG
    IMG_4228.JPG
    187 KB · Wyświetleń: 20
  • IMG_4224.JPG
    IMG_4224.JPG
    177.5 KB · Wyświetleń: 12
  • IMG_4215.JPG
    IMG_4215.JPG