czerwone GTV z Serbii

DarekK

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 3.0 GTV
Witam, poważnie myślę o zakupie tego auta ... wszystkie uwagi bardzo cenne :)

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=210189115&zipcode=&damageUnrepaire d=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&isSearchRequest=t rue&minCubicCapacity=2600&makeModelVariant1.makeId =900&makeModelVariant1.modelId=19&pageNumber=1#

Mało informacji, drut pod maską straszny - ktoś poszedł mocno na skróty, ciekawe gdzie jeszcze. Zwróć uwagę na termostat i wąż od chłodzenia idący wzdłuż głowicy od strony kierowcy. Nie podoba mi się taka robota po łebkach. Podłoga pod nogami pasażera w okolicy progu dziwnie wybrzuszona. Kupa roboty, moim zdaniem, przy tym samochodzie jeszcze do zrobienia ;-)

No tak jak Bimsky pisze, estetyką ten swap 24V nie powala, ale powiem z doświadczenia, wkładania niby banalnego 3.0 12V do GTV6, mega plusem jest to, że w tym aucie to już to 24V siedzi i działa (pytanie jak, pewnie wszystko na oryginalnym sterowaniu z 164 więc, w teorii powinno być ok) Z tego co widzę na zdjęciu to ten bajzel jest do ogarnięcia w 1 dzień dla dobrego elektryka, i żeby resztę węży, przewodów, mocowań ogarnąć, nie potrzeba jakiejś mega filozofii.
Z drugiej zaś strony rażą takie banały jak nieściągnięta łapa mocowania z fwd (paska i koła się nie chciało sciągnąć) brak przeniesionego wlewu oleju, śrubka w wężyku oryginalnie idąca do zaworu zwrotnego na listwie, pojawiają się pytania gdzie jeszcze gościu przyciął na jakości. No i minusem jest dla mnie to, że jest to bazowo GTV4 a nie GTV6 więc co za tym idzie gorzej w temacie zawieszenia i przeniesienia napędu. Prawie drugie tyle co na auto, wydasz na dobry lakier, będzie trochę z tym roboty.

...

Z drugiej zaś strony rażą takie banały jak nieściągnięta łapa mocowania z fwd (paska i koła się nie chciało sciągnąć)...

Problem jest taki, że nie da się jej zdemontować, można co najwyżej obciąć ten fragment z tuleją metalowo-gumową. Do niej mocowana jest rolka dociskająca pasek rozrządu pomiędzy głowicami.

brak przeniesionego wlewu oleju

Pewnie nie ułatwia to obsługi, ale mi by nie przeszkadzało i u siebie zamierzam (jeśli kiedyś starczy zapału :P) też tak zostawić

śrubka w wężyku oryginalnie idąca do zaworu zwrotnego na listwie, pojawiają się pytania gdzie jeszcze gościu przyciął na jakości. No i minusem jest dla mnie to, że jest to bazowo GTV4 a nie GTV6 więc co za tym idzie gorzej w temacie zawieszenia i przeniesienia napędu. Prawie drugie tyle co na auto, wydasz na dobry lakier, będzie trochę z tym roboty.

No właśnie to mnie martwi, wszystko po kolei. Czy przeniesienie napędu jest z v6, czy r4, czemu nie włożył piast na 5 śrub, czy mocowania silnika przerobił na te z v6, czy też przyoszczędził. Wielka niewiadoma bez oględzin, a jechać kawał drogi żeby się rozczarować...

Dzięki za odpowiedzi :). Wydaje mi się jednak, że cena jest bardzo atrakcyjna a wszystkie te drobiazgi da się usunąć. Jeśli ktoś ma podobne auto na sprzedaż to będę wdzięczny za info....:).

Niestety tej do której dałeś link już nie ma :) ... ale ciekawa strona. Znalazłem jeszcze taką:

http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/alfa-romeo/m985267285-te-koop-alfa-romeo-gtv-savali-3-5.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr

.... jeśli to Savali to i cena chyba jest niezła w porównaniu z mobile.de. Tam mają kosmiczne ceny.

Jak dla mnie gtv6 3.5 saveli za 5500e jest super okazją. Na pewno na tym nie stracisz.

Witam Wszystkich,
ile dostane za GTV 2.0 z 79 roku?
Pozdrawiam

uwaga.

Witam, poważnie myślę o zakupie tego auta ... wszystkie uwagi bardzo cenne :)

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=210189115&zipcode=&damageUnrepaire d=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&isSearchRequest=t rue&minCubicCapacity=2600&makeModelVariant1.makeId =900&makeModelVariant1.modelId=19&pageNumber=1#

Kolego, ta alfa też mi się podoba. Dodatkowym problemem oprócz odległości jest fakt, że Serbia nie jest w Unii, a więc do zakupu dojdzie pewnie 10 procent cła. Dodatkowo cała procedura celna wydaje się problematyczna. Odprawę trzeba byłoby zrobić już w pierwszym kraju Unii. W żadnym razie nie zniechęcam

Pytałem przez komunikator serbskiego właściciela o parę kwestii. Oto co mi napisał:
You can see on the video all bad parts of the body, flor is in good condition. Sun roof is original.
I can drive alfa 1000 km whitout troubles. I have cars licens and engine papers. Upgrades> lancia thema disk brakes 280mm, 4pot calipers from volvo 240. Engin run perfect since day one, no trouble at all. I drive maximum speed 220kmh, 0>100 6,3 sec.
Zwłaszcza 6 sekund bardzo mnie urzekło... Niestety karoseria do totalnej odbudowy. tu jest filmik https://www.youtube.com/watch?v=v-kftbDsIkc. Na głowie mam jeszcze inne niedokończone rzeczy. Może jeszcze bym się wahał, ale do Serbii potrzebny jest paszport, a mój się skończył...

od chyba lata 2010r wystarczy dowod wg mojej wiedzy
chyba ze cos pozmieniali znowu

Potwierdzam, byłem w Serbii 4 razy w zeszłym roku - bez problemów wjedziesz na dowód.

Witam!
Trochę sponiewierana ta Alfa z tego co widać na filmiku. A do tego dużo przeróbek pod maską. Jak widzę filtr stożkowy w takim aucie to aż nóż w kieszeni się otwiera.
Z blacharką też będzie dużo roboty. Nie lepiej poszukać coś za większe pieniądze a w lepszym, orginalnym stanie???

Amortyzatory
Powrót