Nowe życie dla 75 V6

• Autor wątku Autor wątku Wujo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Niestety nie udało się wszystkiego ogarnąć do końca. Alfa wyjechał o własnych siłach z garażu ale bez szału. Do ogarnięcia jest jeszcze mechanizm od przepustnic, trzeba to połączyć jakoś z linką od zwykłego V6 na wtrysku. Cos jest nie tak z pompą sprzęgła lub przewodami, bardzo wolno wraca wysprzęglik po puszczeni pedału sprzęgła.
Reszta jest Ok, trzeba poczekać na następny urlop i wtedy może uda się przeprowadzić jazdę próbną.

Szkoda Panie,bo tak sobie śledzę temat i czekam na jakiś film jak silnik pracuje na tych gaźniorach,no ale cóż,poczekam:)
A tak odbiegając od tematu to kiedy za Q4 się weźmiesz?

Szkoda Panie,bo tak sobie śledzę temat i czekam na jakiś film jak silnik pracuje na tych gaźniorach,no ale cóż,poczekam:)
A tak odbiegając od tematu to kiedy za Q4 się weźmiesz?

Zabrakło może 2 dni żeby wszystko mniej więcej ogarnąć.
Co do Q4 to sam nie wiem, zamiast ogarniać to co ma to dokupuje kolejne i wszystko się przeciąga. W Q4 trzeba wszystko zrobić raz a dobrze, bo nie uśmiech mi się rozbierać tego wszystkiego kilka razy. Wymaga to czasu i niestety kasy, a z tym zawsze jest problem. Teraz inwestuje w inną alfe i Q4 musi poczekać.

Co do Q4 to sam nie wiem, zamiast ogarniać to co ma to dokupuje kolejne i wszystko się przeciąga. W Q4 trzeba wszystko zrobić raz a dobrze, bo nie uśmiech mi się rozbierać tego wszystkiego kilka razy. Wymaga to czasu i niestety kasy, a z tym zawsze jest problem. Teraz inwestuje w inną alfe i Q4 musi poczekać.

Ano właśnie i tu masz rację.Ja niestety z braku większej gotówy zmuszony byłem poskładać wszystko do kupy i testować,za to za naście dni znowu wyciągam silnik i zaczynam grubszą zabawę.Wracając do tematu.Mam nadzieję,że uda Ci się w niedługim czasie ogarnąć 75 i pokażesz diabła szerszej publiczności :)

Co tam dalej się dzieje? Nic nie zrobione od 4 miesięcy? :P

Niestety w ciągu tych 4 miesięcy miałem 2 tygodnie przeznaczone na urlop w Polsce. Przez ten czas dokupiłem jeszcze jedną 75, drugą musiałem naszykować do sprzedanie i tak jakoś zeszło. W zielonej nie ruszyłem przez ten czas zupełnie nić.

Amortyzatory
Powrót