Regeneracja przednich lamp AR 75

stuntmachine

Użytkownik
Auto
159 i 75
Ma ktos pomysł jakis albo wie jak rozkleić przednie lampy? Chodzi o to zeby pomalowac na proszkowo stalowe elementy wewnatrz lampy które są pordzewiałe. Ew mieliscie doczynienia z jakąs firma zajmujacą się regeneracja?

Próbowałeś piekarnika? Wkładasz na 1-2 minuty, delikatnie podważasz szkło i po zabiegu.

Jakieś 200 stopni i do tego termoobieg jeśli jest. Jeśli nie chce zejść to na pół minuty dłużej. Byle nie za długo, ja tak jedną lampę przetopiłem ;)

Można też spróbować suszarką do włosów lub opalarką. Też kiedyś załatwiłem lampy w piekarniku ;p

stuntmachine, suszarka będzie ok. Trzeba nagrzewać szkło stopniowo, ale równomiernie i odejdzie bez problemu. Odbłyśniki masz ok?

1.jpg2.jpg

Tak wygląda ta gorsza. Ruda w prawym rogu. Nie mam tez chyba zaślepki z tyłu. Druga lampa jest w duzo lepszym stanie. Odbłyśnik raczej w obu jest OK.

Myślę że po tylu latach zrobić go na nowo to nie będzie głupia rzecz. :P

Jak mam to robić to bym musiał rozkleić obie i zrobić tak samo w prawej i lewej. Zastanawiam się czy nie łatwiej kupić prawą lampę w dobrym stanie? Może ma ktoś do sprzednia? Bym miał wtedy dwie ładnie i będzie GIT. Były kiedyś lampy na allegro ale teraz nie ma...

W Krakowie jest firma która regeneruje lampy. Robią odbłysniki i polerry

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Nie ma sensu kupować używek. Tylko regeneracja i będą jak nowe. A tak stare lampy to można na pewno rozkleić pod wpływem temperatury. Jak sobie rozkleicie to napylenie nowego odbłyśnika nie jest drogie (100zł/szt). Ale za otworzenie lampy i wyjęcie bebechów to już ceny w firmach są grube

Wszystko fajnie tylko juz sprzedana.... Gdybym wczesniej zobaczył to bym klikał...

Marek - byś się podjął kompleksowej regeneracji moich lamp? Koszty? PW?

Mogę spróbować bo ze starymi lampami nie powinno być problemu.

To tak jak pisałem już na PW. To żadna tajemnica. Nie robiłem takich ale to starszy samochód więc nie powinno być problemów.
Napylenie nowego odbłyśnika (a to spora powierzchnia nie tak jak w soczewkach) to powinno się zamknąć w 100zł/szt.
Czyli nowe odbłyśniki 200zł/kpl. do tego moja robocizna (otworzenie, wymiana, czyszczenie, zamknięcie) powinna się zmieścić w 150zł/kpl. (myślę że nie będzie utrudnień). No i wysyłka. Ubezpieczona i "uwaga szkło" to wydatek 35zł.
Czyli powinno się zamknąć w 385zł/kpl z wysyłką. Dla oszczędnych kurier może być zwykły (taniej). Termin ze względu na czas napylania (kolejka) to jakieś 1,5tyg.

Z tego co ja zaobserwowałem to problem jest nie w odbłyśniku ale bardziej w jego tle

Amortyzatory
Powrót