Uszczelka przedniej szyby

stuntmachine

Użytkownik
Auto
159 i 75
Szyba czołowa jest wklejenia, potem zakładasz taka uszczelek jak w linku który przesłałeś i po sprawie.

Wiem że wklejona ale chyba wkładasz uszczelke na szybę najpierw i dopiero wklejasz. Mniejsza o to. Wydaje mi się że ta uszczelka jest za "niska" i szyba za głęboko wpadnie albo będzie musiało być dużo kleju. Dlatego chciałem fotkę. Szyba ma być prawie równo z płaszczyzną dachu?

Take cos znalazlem. Uszczelka wygląda inaczej niż ta z allegro

http://mrfiat.com/alfa-75-90-kit-profile-windscreen-seal.html

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Moge ci podesłać zdjęcie jak to wygląda na aucie z uszczelką i bez, ale dopiero w poniedziałek. Jeśli cie to ratuje to daj znać.

Uszczelka jest naokoło szyby czy na dole idzie prosto w stronę blotnika? Będę wdzięczny za fotki jak to wygląda na aucie

Uszczelka jest naokoło szyby czy na dole idzie prosto w stronę blotnika? Będę wdzięczny za fotki jak to wygląda na aucie

Troche się spóźniłeś, już nie ma nie w Polsce.

Przerabiałem temat niedawno. Taka uszczelka jak Wujo pisał, szybiarze mówili że to typowa uszczelka do Opla, była nakładana na szybę przed wklejeniem. Szyba wklejana na zero z blachą i uszczelka schodzi bokami w dół, czyli na dole nie ma uszczelki - woda spływa do podszybia.

Zapodaj jakieś fotki jak to wyszło u Ciebie po wklejeniu.

Amortyzatory
Powrót