Skąd kupować części do 75?

Gamas75

Nowy
Auto
Alfa Romeo 75 2.0 TwinSpark
Hej, jako że remont blacharski zmierza powoli do końca to zaczynam rozglądać się za częściami do remontu mechanicznego samochodu. Czy macie może jakieś polecane sklepy (mogą być zagraniczne) w których znajdę: wszelkie uszczelki silnika, poduszki do silnika, i części do remontu zawieszenia (wszystkie tuleje gumowe, amortyzatory, sprężyny itd. itp.). Wiem, że mogę każdą część zamówić gdzieś indziej ale może wiecie czy istnieją np. całe zestawy do remontu zawieszenia albo wszystkie uszczelki do silnika, żeby po prostu usprawnić proces.

Hej, jako że remont blacharski zmierza powoli do końca to zaczynam rozglądać się za częściami do remontu mechanicznego samochodu. Czy macie może jakieś polecane sklepy (mogą być zagraniczne) w których znajdę: wszelkie uszczelki silnika, poduszki do silnika, i części do remontu zawieszenia (wszystkie tuleje gumowe, amortyzatory, sprężyny itd. itp.). Wiem, że mogę każdą część zamówić gdzieś indziej ale może wiecie czy istnieją np. całe zestawy do remontu zawieszenia albo wszystkie uszczelki do silnika, żeby po prostu usprawnić proces.

ja najczesciej kupuje w DE tu:

www.okp.de

www.alfa-service.com

W obu sklepach wymienionych wyżej kupisz praktycznie wszystko.
Są np całe zestawy poliuretanów do zawieszenia na przód i tył.
Ponieważ nie jest tam najtaniej, tym bardziej przy aktualnym kursie walut, ja czasem kupuję różne graty na sklepie: czesciauto24.pl.
Choć sklep jest w PL i płatności też w PLN, to jest to Niemiecka hurtownia z częściami. Wysyłka paczek bezpośrednio z Niemiec. Idzie dość sprawnie. Wybór części ogromny, a ceny niektórych pozycji dużo tańsze niż w sklepach dedykowanych do klasycznych Alf. Ważne jest jednak aby szukać po numerach seryjnych części, bo niestety czasem modele są źle opisane na stronie, a numery części się zgadzają.

Gdyby trzeba było coś z używek to mechanicznie mam bardzo duży wybór części do transaxli a blacharsko i tapicersko 75 i giulietta .

Witam
Poszukuje od dłuższego czasu baku paliwa do 75 2.0.Jesli ktoś ma lub wie gdzie można taki nabyć byłbym wdzięczny.
Szukam również uszczelek pod listwę załączona na fotkach która z dachu przechodzi w słupek tylni jak ktoś coś to śmiało pisać ;p
WhatsApp Image 2022-02-07 at 18.57.53.jpg
WhatsApp Image 2022-02-07 at 09.34.14.jpg
WhatsApp Image 2022-02-07 at 09.33.20.jpg

Amortyzatory
Powrót