• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Swap V6 do transaxle

Status
Ten wątek został zamknięty.
No skoro w ePER jest to raczej nie jest to garazowy swap :)

http://tinyurl.com/y5a6xe

A z mojego wczesniejszego link wynika ze byla produkowana 1988-1990. Miala silnika na wtrysku LE2-Jetronik. Byla wmocniona wersja silnika stosowanego w Themie. I jest to auto glownie na rynek Wloski tak samo jak 2.0V6 T ze wzgledow podatkowych preferujacych auta ponizej 2 litrow.

Bardzo przepraszam że nie na temat (myśle że nasz posty nie zostaną usunięte) posiadam katalog włoski ze wszystkimi dostępnymi autami w itali Alfa 164 2 l turbo była dostępna z rocznikami od 1988 do 1992 i to jest fakt ja miałem silnik z 1991 i jeszcz zostało sporo części od nieg m.in cała głowica z osprzętęm i komputerami i wiazkami elektoniki

Super. Problem został rozwiązany. Na prawdę proszę nie złaźcie z tematu ok?

Już to dawno widziałem :P . Uwierz mi na słowo: nigdy nie robiłeś swapa, nie wiesz ile roboty i kasy. Najlepiej cały silnik z 75 v6. Bo ze 164 to konieć świata... Pomyśl ile części trzeba dokupić: koło zamachowe, aparat z modułem, komp z wiązką, kołnież, wał napędowy, kolektor dolotowy bo przespawany wygląda ochydnie, miskę olejową i pompę oleju (dobrą!). To jest to co narazie przyszło mi do głowy. Robiłem już przy kilku wynalazkach i naprawdę trzeba ogromnego samozaparcia i kasy (o czasie nie mówię), żeby poskładać coś takiego. Przespawać te poduszki, które są na zdjęciach to pryszcz. Gorzej z tą mocującą kielich od spodu. Tam szpilki wychodzą ze wzmocnień w tunelu. A tego nie możesz pospawać na sztukę ani krzywo. Wszystko jest proste jak się o tym mówi...

Jak ktoś czytał to co pisałem od samego początku w tym temacie to samo chciałem udowodnic , że przełożenie silnika poprzecznego na wzdłużny jest bardzo trudne i kosztowne bez względu czy silnik jest cztero cylindrowy czy V6 ale widocznie trzeba było czasu żeby " doświadczeni swapowcy " doszli do tego samego zdania

"Doświadczeni swapowcy"... 3 silniki 2.0 dohc wrzucone do dużych fiatów, z wtryskiem i z gaznikiem, itp. Jeden wrzucony do Mirafiori, zbudowanie do kjsów malucha z silnikiem 900 z uno, przeróbka + tuning silnika 1.6 gti z golfa mk1 i wrzucenie go wzdłóżnie (oryginalnie w poprzek) ze skrzynią z audi do wartburga. Myślę, że to są nieistotne szczegóły i brak jakiegokolwiek doświadczenia. Zaczyna się rozmowa pod tyt. tylko ja mam zawsze rację. Spasuj ziomuś.......

Problem włożyć 4-cylindrowy silnik poprzeczny do transaxla??? Bez komentarza.... Przespawać wydech albo założyć kolektory wydechowe z wzdłóżnego, zmienić koło zmamachowe, kolektor dolotowy na gumach, można założyć jaki się chce... 8)

Panowie,Panowie ta Wasza wymiana zdań chyba nie tyczy się tematu.Jeśli macie coś do załatwienia między sobą to proszę załatwcie to na PW.

Ludzie w Nowy Rok takie zajawki :roll:
Jak chcecie to zapraszam to działu PROJEKTY tam niech każdy zaprezentuje swoje umiejętności zdjęci co dokonał swoimi rękoma (zlecona dla warsztatów sie nie liczy) a My wszyscy z chęcia oblukamy.
A tu kończymy już rozmowe bo ostry OT jest.
A więc zapraszam do działu Projekty niech każdy sie pochwali co takiego dokonał śmiało walić opisy :x
Ja zadałem pytanie odpowiedz uzyskałem i DZIEKUJE WSZYSTKIM i zamykamy topick :evil:

75andrew155 daj spokój,nie podpuszczaj bo wiem iż lubisz się sprzeczać (widziałem na innym forum).
Ponownie proszę o spokój.
OK ?????????????????

CO PRAWDA TO NIE MOJ DZIAL! ALE PROSZE O SPOKOJ JAK JESZCZE RAZ SIE POWTORZY TAKA GADKA TO WAS ZABLOKUJE.!!!!!!!! TO NIE JARMARK :evil:

Usunąłem posty nie wnoszące nic do tematu. Proszę o nie podpuszczanie, czy podjudzanie do kłótni i o rozwiązywanie ewentualnych sporów na PW, tudzież poskarżyć się modom/adminom. Dziękuję kolegom z obsługi za reakcję. Zamykam temat na razie jak ktoś miałby ochotę coś dodać ciekawego do tematu to proszę dać mi znać.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót