• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciekawe ogloszenia

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
2-litrówka to nie jest jakiś mocno poszukiwany model.... GTV6 schodzą na pniu.

wisi na sprzedaż ponad 2 lata (start byl ok 40tys), jeszcze zanim ja sprzedałem swoją GTV 2.0. za nieco wyższą nie ta cena., ale moja czekała tylko 6 tyg. na kupca - z Zachodu naturalnie (Czech ;-)

Ale tak z ciekawości, ktoś widział tą konkretną sztukę? Jaki jest jej stan?

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

To znaczy że pewnie by teraz wynegocjowal dobra cene na tą GTV w takim stanie jak jest.

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

To znaczy że pewnie by teraz wynegocjowal dobra cene na tą GTV w takim stanie jak jest.

Myślisz za ile można byłoby kupić ja teraz ? Bardzo mi się spodobała ale nie chciałbym jej kupować po to żeby stała tylko chciałbym ja jeździć na codzień. Nie żadne trasy oczywiście. Jest sens kupować wtedy taki samochód ?

Za 20? Ceny idą w górę. Co prawda nie v6 ale za v6 trzeba dać naście tysięcy euro. Gdybyś ja wyrwał za 20 to za 5 lat napewno w plecy nie będziesz..

Za 20? Ceny idą w górę. Co prawda nie v6 ale za v6 trzeba dać naście tysięcy euro. Gdybyś ja wyrwał za 20 to za 5 lat napewno w plecy nie będziesz..

od 20tys do 25tys - w zależności jaki stan blacharski i wnętrza. Silnik z tego co pamiętam mial być ok.

Witam.
Szukam Alfy 75 V6. Interesuje mnie jak najlepszy stan pojazdu.
Cena jaką jestem w stanie przeznaczyć na ten projekt uzależniona od stanu pojazdu. Wiem ile jest warte takie auto, ale nim podejmę decyzję o sprowadzeniu czegoś z europy, wolę zapytać na krajowym rynku. Może akurat, ktoś z kraju zobaczy to ogłoszeniei będzie o czymś ciekawym slyszał.

O patrz. Taka jak moja tylko nie wersja indy ale silni ten sam

Witam.
75 3.0 kupiona, jak będzie chwila to ją tu pokażemy.
Tymczasem mam pytanie do osób siedzących w temacie transaxli od dłuższego czasu.
Jakieś dobre 10 może więcej lat temu, była kilkukrotnie wystawiana do sprzedaży Alfa GTV6. Ogłoszenie pamiętam z północy kraju, Gdynia lub Gdańsk. Srebrna, przerobiona wizualnie na przed lift czyli Alfette GT, z swapem na 24V z 164 QV.
Czy ktokolwiek z forum pamięta to ogłoszenie? Czy ma może ktoś namiary na właściciela ?

Witam.
75 3.0 kupiona, jak będzie chwila to ją tu pokażemy.
Tymczasem mam pytanie do osób siedzących w temacie transaxli od dłuższego czasu.
Jakieś dobre 10 może więcej lat temu, była kilkukrotnie wystawiana do sprzedaży Alfa GTV6. Ogłoszenie pamiętam z północy kraju, Gdynia lub Gdańsk. Srebrna, przerobiona wizualnie na przed lift czyli Alfette GT, z swapem na 24V z 164 QV.
Czy ktokolwiek z forum pamięta to ogłoszenie? Czy ma może ktoś namiary na właściciela ?

Jeśli mnie pamięć nie myli, to była ogłaszana m.in. na stronie cuoresportivo.pl (takie charakterystyczne zdjęcie komory silnika w aucie od góry, z pokazaniem chromowanych rur kolektora ssącego). Może ktoś z grupy dyskusyjnej kojarzy to auto.

Mógł byś coś pomóc, podpytać o namiary na właściciela auta ?

Znalazłem tylko temat o niej z naszego forum. Prawdopodobnie opuściła nasz kraj. Na razie nie mam pomysłów jak znaleźć inne namiary.
https://www.forum.alfaholicy.org/transaxle/12168-alfa_gtv_1981_.html

Tutaj archiwum tego ogłoszenia z 31.03.2009 r. (niestety bez zdjęć i danych sprzedawcy):
https://web.archive.org/web/20090331215815/http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=lzpbkpf4zxpv

orazio - szacun i dzięki za pomoc.
Podejrzewam, że w takim razie pewnie poszła na export, tak jak i moja wcześniejsza GTV6 :(.
W takim razie zapytam ogółem, ma ktoś GTV6 i rozważa sprzedaż ?

Wkrótce w NEO Garage będziemy mieć Alfettę GTV na sprzedaż. Nie jest to wersja sześciocylindrowa, a nord na gaźnikach. Auto kompletne, czarne z bordowym wnętrzem w welurach. Po wizualnej przeróbce na wersję po lifcie (zderzaki, atrapa, maska). Szkoda go jednak swapować, bo ma silnik po odbudowie. Niestety poprzedni właściciel nie wykazał się jeśli chodzi o lakierownie auta... Cena pewnie koło 22 tys. PLN.

Druga opcja to GTV6 ze Szwecji. Sam trochę zastanawiam się nad jej zakupem. .Ogólnie na gotowo w Polsce by była pewnie też za jakieś 21- 22 tyś. PLN. Plusem jest to, że ma przebieg 90k km (więc mechanika powinna być we względnie dobrym stanie). Minusem to słaby lakier, rdza progów i podłogi oraz uszkodzenie prawego tylnego narożnika auta. Właściciel deklaruje, że dorzuca w cenie wszystkie elementy blacharskie typu poszycia progów, pas tylny itp.

O innych ciekawy alfettach na sprzedaż na razie nie słyszałem...

Amortyzatory
Powrót