Świece TS przerwa

amigas

Nowy
Auto
AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
jaka powinna być przerwa na świecach do TS? 0.9? nie moge znaleźć...w golden lodge też się ją jakoś reguluje 25HLD jakby coś

... do kolegi powyżej; różnica między silnikiem 16V, który podałeś, a 8V ts jest tak subtelna, jak pomiędzy Laponią i Japonią...
@amigas w manualu nie przewidują regulacji przerwy.

bo dośc mało 16v było w 75 w TS;) szukałem do 8v. Piotrek a synchronizacja aparatów w ts jakiś manual posiada?

jaka powinna być przerwa na świecach do TS? 0.9? nie moge znaleźć...w golden lodge też się ją jakoś reguluje 25HLD jakby coś

"Jakoś", tzn.? Bo ja tej regulacji w GL nie widzę zupełnie. ;) Ewentualnie w jedną stronę - skracając elektrody boczne, tylko pytanie jeszcze jak toto pomierzyć. :D Co do samej przerwy - nie da rady zaufać katalogom producentów świec?

tak sie pytalem bo juz zglupialem:D natomiast co do katalogów producentow...za duzo razy widze rozbieżności między fabrycznym manualem a opisami producentów co więcej na przerwie wg manuala lepiej działa stąd pytanie:)

Myślałem że już próbowałeś ustawić..
Skoro działa lepiej to powinno być ok, oby tylko lepiej było w całym zakresie. A na jakim odstępie jest tak dobrze?

ta no lepiej, działa na fabrycznym w goldenach:) ngk w koszu:D

Amortyzatory
Powrót