Części do Alfy GTV2000, GTV6

ale linka od 75 pasuje ino trza ja ciutek inaczej poprowadzic:) tloczki do zaciskow gdzies mam jak cos bo tu chyba majk same gumki Ci oferowal nie?

Mi są potrzebne same gumki. Generalnie całe hamulce miałem nówki tylko przez dziwnie zablokowaną linkę od ręcznego się mocno zagotowały. Czekam na kontakt od Majka gdzie znajdę te gumki i klocki bo nie ukrywam chciałbym zacząć już składać do kupy Alfinę. Amigas za ile możesz załatwić linkę ręcznego od GTV6 ?

Klocki mam na miejscu, gumki muszę zamówić.Sprawa linki jest nieco trudniejsza długość 1370/1090 cena ok 25 Eur. Jutro dam znać kiedy mogę wysłać.

Ostatnia edycja:
Ok. Czekam na info. Co do linki to w takiej cenie również chętnie wezmę. Ja najtańszą znalazłem za prawie dwa razy tyle... a co do długości postaram się w czwartek zobaczyć jakiej teraz mam ( bo wygląda ja by była za krótka ).

Z gumkami nie ma problemu, Panu Markowi za jakieś śmieszne pięniądze zamawiałem, klocki tak samo, z dnia na dzień dostępne.

jak moge polecic to repraturki ert i enzet sa duzo lepsze od autofrena duzo lepsza guma:) klocki ja osobiscie najlepiej oceniam textara trw lubi zrywać tzw dlugie lancuchy węglowe czyli się szkli

Rozbierania Alfiny dzień kolejny.
Jak na razie dzięki wszystkim za porady a zwłaszcza majk-owi za szybką pomoc w załatwieniu części.
Teraz kolejna lista gratów których poszukuję w sensownych pieniądzach i czasie :):
tarcze hamulcowe tył
tarcze hamulcowe przód
klocki hamulcowe przód
gumki ( zestaw regeneracyjny ) do przednich zacisków
łożysko koła przód lewy ( od kierowcy )
przewody gumowe od przednich zacisków ( warto dopłacać za przewody w oplocie metalowym? duża różnica w cenie ? )
wszystkie trzy gumy do wału ( przednia i tylnia plus środkowa podpora jeśli dobrze to rozumuję jak nie to proszę o sprostowanie)
To by było na chwilę obecną na tyle. Choć nie wszystkie elementy wymagają wymiany to postanowiłem zrobić to kompleksowo - w końcu auto marzeń :)

Ostatnia edycja:
w konopnicy w cd układy hamulcowe dorobią Ci przewody w oplocie wedle życzenia i za rozsądne pieniądze

hamulce są takie same jak w 75 v6? jeśli tak to klocki przód i tył, do tego tarcze tył mogę zdobyć w dobrej cenie (szczegóły w poniedziałek jakby co). gorzej z przednimi tarczami ale kolega amigas ma ponoć w dobrej cenie.

mam jeszcze kplt na cale auto z textara do gtv6 gumy na wal mam srodki no cos tam sie znajdzie klocki to nie problem

Gumy na wale w 75 3.0 są takie same jak w GTV6? Mi wychodzi że wszystkie transaxle V6 miały takie same ( Alfa 6, 90, 75, GTV6 ).
Amigas podaj ceny i możliwy czas realizacji.

na magazynie u mnie jest kplt hamulcow. i guma srodek reszta to czekanie na italiancow cenki jutr

Komplet gum na wał za 455$ = to na EUR jakieś 368EUR. Ja części kupuję na www.okp.de
Komplet na wał to w sumie to jakieś 370EUR więc cenowo to samo. Tylko że ja mam łatwiej bo kupuje mi znajomy który siedzi w Niemczech więc za przesyłkę płacę zwykłą paczkę po Niemczech ( później od znajomego do mnie mam darmowy transport ).

Jakbyś chciał tutaj to możemy jakoś się dogadać - z jedną uwagą znajomy na 3 tygodnie wyjechał teraz na wakacje więc pewnie min. 1 miesiąc jak będzie można działać.

Ale z tych lepszych wiadomości :) ja mam jeden zbędny donut - tylko musiałbym sprawdzić który. Jak u siebie jakiś czas temu wymieniałem to tak się zakręciłem że kupiłem 2x taki sam ( tylko nie pamiętam który ) - i później musiałem znowu dokupić żeby mieć komplet no a ten jeden nieszczęśnik mi się został.

Z tymi podobieństwami do innych AR to lepiej 2x sprawdź. Mi ktoś wmówił że mocowanie od AR75 silnika - to centralne jest identyczne - no i leży razem z tym pomylonym donutem w pudełku w garażu a ja gdy miałem darmowe założenie tego mocowania ( montaż silnika po lakierniku ) - następnie kosztowało 300zł żeby sam ten badziew wymienić ( bo już silnik był - a trzeba było go znowu wyjąć ).

Jak coś to pisz na priv

PS. Mocowania silnika do AR75 też się z chęcią pozbędę jakby był jakiś chętny :)

PS2. Niestety dzisiejsze części jakościowo są już dużo słabsze niż kiedyś - pomimo że technika poszła do przodu niestety są to części niszowe. Jak mi wymieniali to środkowe mocowanie silnika to powiedzieli że oryginalne miało luzy i dzwoniło ale jednak guma sama w sobie była bez porównania lepsza niż to co im dałem ( nóweczka ze sklepu ).

Wucio dzięki za podpowiedź. Jako że mam skrzynię i silnik z 75 to najpierw muszę wydłubać to co jest i będę szukał po numerze czy aby na pewno 75 czy GTV6 ( choć jak pisałem wydawało mi się że to jest to samo ).

Mikelos - napisz mi na priva swój adres mailowy. Wyślę Ci zdjęcie wraz z wymiarami części - jak będzie OK to się dogadamy a mi się zluzuje trochę miejsca na ... kolejne graciki do GTV6 ( żona mnie kiedyś pogoni hehe )

Amortyzatory
Powrót