75 project.

• Autor wątku Autor wątku oMULEc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oMULEc

Guest
Wpadłem dziś na dziki pomysł, jako że perspektywa mi się zmieniła lekko. Ale do rzeczy...

Mam 75 w wersji milano 2.5 z silnikiem 019, czyli identycznym jaki miały GTV6 (europejska 75 2.5 miała delikatnie gorszy :P). Auto jest całkiem sprawne, bo było od podstaw remontowane w 2006. Od tamtej pory pewnie jakaś uszczelka lub gumowa rura jest do zmiany. Pewnie też coś w zawieszeniu, do którego już jest zebrane trochę części.

Pytanie do wszystkich aktywnych w dziale - co wmontowalibyście w 75, gdyby nie ograniczał Was budżet? Aby utemperować Wasze zapędy - samochód ma służyć do turismo, a nie do corse. W związku z tym nie interesują nas specyfikacje, ale dopuszczam fantazje w stylu części od Callaway tudzież zapomnianych fantazji Autodelty. Jeśli będziecie kreatywni, zapodam swoje fantazje, może uda się sklecić coś realnego :)

Widziałem kiedyś turbo założone przez Noviteca w 156. Wyglądało to trochę mocno... garażowo...

to 166 juz poszla? Ja mam kierunke z moja 75 na troche twardsze i ostrzejsze auto na codzien. Wieczorkiem napisze co i jak i moze taka droga Ci podejdzie:)

Hmm, jak do turismo to ja zdecydowanie postawiłbym na Webasto wmontowane jakoś zgrabnie w szyberdach(zakładając że klima już jest) i do tego bagażnik na dach np. na rowery. :D

Szpera to powinna byc w 75, nie ma co jej montowac, co najwyzej wyremontowac ;)

Przy tej masie jaka ma 75 to ja bym specjalnie nie szukal - naprawic silnik, jesli jest taka potrzeba, zawieszke, dobre gumy zalozyc i smigac.
Ew. jakis set na "handling" w zawieszke.

jak masz fantazje i siłę mozna by to ugaźnikowić. To takie moja marzenie. V na gaznikach (3x podwójne)

gdyby nie ograniczał Was budżet?
He lubię takie tematy choć sensownie nigdy się tym tak dokładniej nie zastanawiałem.
Silnik. Budował bym 3,6 lub 3,8 cuś w ten deseń
http://www.youtube.com/watch?v=w_uxqyBlDiE&feature=results_video&playnext=1&list=PLF70A04C059188AE8
Skrzynia 6 biegowa plus dwutarczowe sprzęgło od Turbo.
Jeśli ma być turismo to zawieszenie bym zostawił no ewentualnie coli overy od Ron Simona.
Body albo pakiet EVO ( IMSA na ulice to przesada :) lub łysa pierwsza seria plus jakieś piękne felgi ( Keskin KT1 Classic na dobrym rancie ).
Wnętrze Recaro od Limited ( akurat jeśli się nie mylę Ty masz piękną skórkę więc ten temat odchodzi ).
Do pełni turismo brakowało by mi jedynie szyberdachu gdyż i tak jeździł bym tym autem jedynie w słoneczne dni ( klima to nie to samo ).
O mocniejszych hamulcach i jakimś skromnym wydechu nie wspomnę bo to podstawa.
To takie moje na szybko choć jak pisałem nigdy aż tak abstrakcyjne kwotowo myślenie mnie nie interesowało :)

Amortyzatory
Powrót