• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Bazar Transaxle...

Nie, wszystkie 75, które spsułem nie były moje :) A wnętrze, które mam do opchnięcia, to do gtv6 naturalnie. Spytaj na forzy, qbas ma całą piwnicę gratów z wnętrzami.

Wiecie może o jakichś felgach 15tkach do sprzedania, o szerokości dokładnie 7 cali i ET <=30, na piastę 5x98, za rozsądną cenę? Przydałby mi się komplecik o jakimś akceptowalnym wzorze za niedużą kwotę. ;)

PietereQ a to wnetrze to w jak duzym stopniu wyprzedajes?

Deska panel gorny albo przelaczniki przy kierownicy sa u Ciebie do zdobycia?
Lampki wnetrza te ze slupkow lub drzwiczki od schowka? Z boczkow drzwi uchwyty do zamykania drzwi razem z tymi plastikowymi trojkacikami? A moze plastikowa obramowka na drzwi wokol klamki wewnetrznej do drzwi otwierania?
Oslony przeciwsloneczne?

Pozdrawiam

plastikowa obramówka wokół klamki wewnętrznej - powinienem mieć zapasową muszę zobaczyć ale karton z tymi gratami odkopię dopiero na wiosnę , musisz mi się przypomnieć.
Drzwiczki od schowka hmm kupiłem całą deskę rozdzielczą ale okazała się być od GTV2000 i ma wejście na ssanie i nie będę jej zakładał to też muszę zobaczyć jak to wygląda.
Reszty raczej nie mam ale na wiosnę mogę popatrzeć bo coś tam się już zgromadziło :)

Spokojnie Stefan nie spieszy się. Ja od 3 tygodni wybieram się do auta bay wreszcie poskładać stronę kierowcy z nowymi uszczelkami i wybrać się nie mogę :(

Ma ktoś może zatyczke do łożyska piasty przedniego koła? Mi jedna gdzieś wyleciała..

Potrzebuję: linkę gazu do motoru 3.0 i wąż od termostatu do chłodnicy (taki zawijas). Ma ktoś, coś?

Poszukiwane:
- kolektory do gaźnikowego silnika 2.0. Podejdą także z 1.6 i 1.8 (zarówno carb. jak i i.e) - ewentualnie tylko ten na 1-4
- komplet węży do układu chłodzenia
- spryskiwacze reflektorów

Trochę z inne beczki . Mam możliwość ściągnięcia w wloch lamp przednich do Alfy 90 , ich stan jest idealny , wymontowane kiedyś z uszkodzonego auta i tak przeleżały do dziś , jest chyba tez atrapa . Jest ktoś zainteresowany ? bo ja będę ściągał części do swojej 75 mogę i to zabrać

Na forum udzielał się niedawno chyba tylko jeden właściciel 90tki, lepiej do niego uderzyć bezpośrednio, bo nie sądzę by śledził każdego posta(ja próbowałem szukać, ale się poddałem).

Sprzedam tarcze przednie do Alfetty i Alfetty GTV 261 mm nie wentylowane, firmy ATE w przystępnej cenie . ATE 24.0111-108.2
ALFETTA (116)
Typ:
1.6 (116.B1A)
1.8
1.8
1.8 (116.B2)
2.0 (116.55G, 116.56G)
2.0 (116.55F, 116.56F, 116.55N, 116.56N)

Model: ALFETTA GT (116)
1.8
2.0

Ja też mam Alfe 90. Byłbym zainteresowany reflektorami szczególnie prawym.
Potrzebuję modułu zapłonowego do silnika 2.0 (nord nie TS)
Kompletu piast na 5 śrub na wszystkie 4 koła (na pewno pasuje z GTV6 i 75).
Prawy halogen umieszczony w zderzaku.

Moduł zapłonowy z cewką mam . Czujnik jest na aparacie zapłonowym ?

Trochę wstyd je pokazywać, żadnej jeżdżącej nie mam. Na swoja obronę mogę powiedzieć, że nie ja je do takiego stanu doprowadziłem. Zaraz zrobię jakieś fotki.

- - - Updated - - -

Alfetta GT 76'

Alfetta GTV 83' :

Alfa 90 84' :

Piękne , nie chcesz jednej gtv sprzedać ? Wysłałem ci tel na Pw , dzwon o te lampy bo zaraz ich nie będzie .

Amortyzatory
Powrót