Bazar Transaxle...

Szukam tarcze do szpery z AR 75 / GTV6: mogą być nowe lub używane ale nie zużyte.

stuntmachine - dzięki, ale nie mają :(

Co do reszty zapytań, to podpowiem:
Sprzęgła do V6, kompletnego jak i samej tarczy szukał bym tutaj:
https://www.facebook.com/Mercatino-Ricambi-alfa-75-3000-v6-Team-Sillitti-107484851064743/
Tak samo zapytał bym ich o tarcze do szpery.
Dodatkowo samo sprzęgło pojawiło się też tu:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s...america-gtv6-kupplung-neu/1713830054-223-6443

Dzięki Stefan widzę że coś ze sprzęgieł mają, jeszcze sprawdzę OKTech bo widziałem u nich 2 częściowe koła aluminiowe.

Alfa 75 3.0 v6 kupie aparat zaplonowy

Witam panowie
Jak w temacie poszukuje pilnie aparatu zaplonowego do Alfy 75 3.0 v6

Pas tylny do Alfetta GTV

Witam,

sprzedam pas tylny do Alfetty GTV6/GTV4 - w bardzo przyzwoitym stanie. Część prawie nie do dostania, nowa kosztuje w granicach 700-800EUR, jeżeli w ogóle ktoś ją ma na magazynie. Jeżeli ktoś w trakcie trwającego lub planowanego remontu lub "na zapas" za 10 lat, to mogę podesłać zdjęcie.

Dzień dobry,

Czy ktoś może ma info o alfettcie (sedan) na części? Szukam paru detali i elementów...

W PL może być ciężko. Która seria tej Alfetty berliny? Pierwsza była kiedyś na FB do sprzedania w pakiecie z pogniłą Giulią, ale raczej właściciel chciał całe auto sprzedać.
Druga seria wisiała długo na allegro, może dalej jeszcze jest, a na pewno w zakończonych znajdziesz, ale to też raczej całe auto.
Jeśli nie trafisz, to zerknij tutaj, tanio nie jest, ale mają trochę tego:
https://squadra-hollanda.de/c/gebrauchte-alfa-romeo-teile/serie-116/alfetta-limousine/blechteile

Ostatnia edycja:
A ja dla odmiany szukam wału napędowego, kompletnego przedniego i tylnego do GTV6. Chodzi mi oczywiście tylko o metalową część, bo wszystkie gumy już kupiłem nowe. Ktoś poratuje? Sprawa dość pilna :(

Która seria tej Alfetty berliny? Pierwsza była kiedyś na FB do sprzedania w pakiecie z pogniłą Giulią, ale raczej właściciel chciał całe auto sprzedać.

To właśnie do tej pierwszej potrzeba tych paru rzeczy :)
Głownie zależy nam na poszyciu dachu, a opcjonalnie na drzwiach i klapie bagażnika.

To tutaj może być problem. Od ponad 20stu lat śledzę transaxle jakie się pojawiają na rynku krajowym i Alfetta to dość rzadki model, a tym bardziej w pierwszej serii.
Jeśli chodzi o blacharkę to mogę tylko podpowiedzieć:
- tylna klapa - jakiś czas temu ciągle na olx lub allegro, ogłaszał się człowiek z Warszawy, który miał do sprzedania tylny zderzak do tego modelu. Opis był Alfetta, Giulia Nuova - bo sa takie same. Kontaktowałem się z nim czy nie ma innych części do Nuovy, to powiedział, że z Alfetty ostatniej serii został mu właśnie ogłaszany zderzak, tylna klapa i jakieś szyby.
- drzwi - komplet 4 drzwi do Alfetty, kolor brązowy, kompletne, jeszcze niedawno walały się na internecie na marketplace lub olx. Z tego co pamiętam okolice Radomia lub Łodzi.
Kontaktów do tych ogłoszeń niestety nie mam, więc nie pozostaje nic innego jak dobrze przegrzebać archiwum olx i allegro i może uda się na to natrafić.

Ostatnia edycja:
Dziś udało mi się przez znajomego zakupić właśnie taki Spojler Zender (na aukcji w Szwajcarii :).
4 podejścia miałem, ostatnie skuteczne :D

Siema, dalej szukam (na gwałt) tej dzwigni wałka wybieraka w skrzyni: alfetta i większość gtv(6) jak ktoś ma proszę o info:

83.jpg

Amortyzatory
Powrót