Hej klubowicze,
po jakimś czasie wróciłem na forum. Kompletnie nie wiem jak na nim się poruszać. Próbuje znaleźć temat i nie bardzo mi się to udaje. Nawet nie wiem,
gdzie zacząć nowy post (znowu może być problem, że już był opisywany).
Może opiszę a ktoś miły mnie pokieruje albo odpowie?
Mam AR 159 1,9 jtdm 150kM, automat (niestety) z 2007 roku - jest ładna ale kupiłem ją z uszkodzonym silnikiem i nie było szansy dokładnie jej sprawdzić.
Po wymianie jednostki napędowej wychodzą kolejne problemy, z którymi walczę także z sukcesami.
Na chwilę obecną nie mogę pokonać dwóch problemów;
- Lewe światło mijania. Mam wsadzone żarniki xenonowe D1S. Po uruchomieniu auta, zapalają się światła, lecz po chwili lewa lampa mijania gaśnie. Po nowym uruchomieniu auta - sytuacja się powtarza. czyli jest napięcie, ale... ? raczej nie jest to problem samego żarnika, ponieważ po zamianie prawego z lewym sytuacja się powtarza.
- Automatyczna skrzynia 6-biegowa. Po jakimś czasie jazdy, na desce pokazuje się błąd skrzyni. Po zatrzymaniu, zgaszeniu auta i nowym uruchomieniu błąd znika i pojawia się po jakimś czasie. Nie ma znaczenia czy jadę dynamicznie, czy spokojnie. Przed montażem silnika, niby skrzynia została przejrzana a teraz mechanik mówi, że może to być błąd zaworu lock-up lub co gorsze sprzęgło hydrokinetyczne. Jaka jest Wasza opinia?

...a MiTo zony chodzi idealnie :-)
Jarek