rozpórka 159

coachu

Aktywny
Auto
159
Hej,

Ma ktoś zamontowaną rozpórkę w 159 ?
Jeśli tak, to jakiego producenta i jak się spisuje ?

Hej,

Ma ktoś zamontowaną rozpórkę w 159 ?
Jeśli tak, to jakiego producenta i jak się spisuje ?

Ja mam ori AR. Spisuje się bardzo dobrze. Nie wiem jak inne. Jeździłem u Wróblewskiego na Bemowie bez rozpórki i z rozpórką i czuć różnicę. Auto jest wyraźnie sztywniejsze w zakrętach.

Masz może zdjęcie jak wygląda zamontowana?
Jak wygląda montaż?

Masz może zdjęcie jak wygląda zamontowana?
Jak wygląda montaż?

http://www.forum.alfaholicy.org/att...9914-alfa_romeo_159_1_9_jts_nero-img_8507.jpg

Montaż jest banalny. Odkręcasz po jednej śrubie na kielichach, zakładasz rozpórkę i dokręcasz śruby. Potem rozciągasz rozpórkę śrubą (widoczna na zdjęciu) i tyle... Wszystko jest w instrukcji dostarczonej razem z rozpórką...

Tylko nie wiem czy do podejdzie przy dieslu. Wiem że są dedykowane do JTSów. Będziesz musiał się rozeznać...

Ostatnia edycja:
http://www.forum.alfaholicy.org/att...9914-alfa_romeo_159_1_9_jts_nero-img_8507.jpg

Montaż jest banalny. Odkręcasz po jednej śrubie na kielichach, zakładasz rozpórkę i dokręcasz śruby. Potem rozciągasz rozpórkę śrubą (widoczna na zdjęciu) i tyle... Wszystko jest w instrukcji dostarczonej razem z rozpórką...

Tylko nie wiem czy do podejdzie przy dieslu. Wiem że są dedykowane do JTSów. Będziesz musiał się rozeznać...

Dzięki za zdjęcie.
Ta rozpórka jest do JTS`ow i JTD 16 i 8v także podejdzie.
A faktycznie odczuwasz różnicę po założeniu?

620pln brutto -10% rabatu w ASO Wroclaw. Zamawiam��

620pln brutto -10% rabatu w ASO Wroclaw. Zamawiam��

Ciekaw jestem czy przy dieslu też odczujesz różnicę... Jakby nie patrzeć masz cięższy przód niż ja...

BTW to droga impreza jak na kawałek rury ze śrubą rzymską... Ale czego się nie robi z miłości ;P

napaliłem się jak dziecko a teraz sobie mysle, ze 550PLN na kawalek rurki to lekka przesada. powstrzymam się od zakupu. Zona mowi :stop:a to jej samochod

napaliłem się jak dziecko a teraz sobie mysle, ze 550PLN na kawalek rurki to lekka przesada. powstrzymam się od zakupu. Zona mowi :stop:a to jej samochod

Ach te kobiety... Kazda jest jak aniol-stroz... Przed slubem aniol, po slubie stroz ;-P

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk

Orientuje się ktoś czy taki wynalazek jak rozpórka przednia istnieje w ogóle do AR 159 3.2 JTS ? Pytałem w sklepie firmowym to wg nich nie. Ktoś może szukał kiedyś do 3.2 159/Brera/Spider?

Orientuje się ktoś czy taki wynalazek jak rozpórka przednia istnieje w ogóle do AR 159 3.2 JTS ? Pytałem w sklepie firmowym to wg nich nie. Ktoś może szukał kiedyś do 3.2 159/Brera/Spider?

Jedyne co mozesz zrobic to sprawdzic czy ta od 1,9/2,2 jts podejdzie.
W 3,2 troche inaczej ida przewody od nagrzewnicy. Pytanie czy rozporka o nie nie zaczepi i ile jest miejsca nad kolektorem...

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót