Short Shifter do skrzyń C530

P@bLO

Nowy
Auto
Fiat Coupe 20VT + Superb III L&K DSG 4x4
Mam do sprzedania shiftery do skrzyń C530. Shifter skraca skok drążka o połowę w ruchu przód-tył (0-1, 0-2 itd. ) natomiast ruch dźwigni na boki pozostaje bez zmian. O tym, że bardzo to przyśpiesza zmianę biegów to chyba nie trzeba pisać ;)

Mój Short Shifter jest nakładką montowaną na wybieraku skrzyni biegów. Jest w pełni bezinwazyjny - nie trzeba przerabiać wybieraka, a tylko założyć nakładkę, którą w każdej chwili można zdemontować i wrócić do oryginalnego zakresu działania.

Sam montaż jest bardzo prosty (jeden z użytkowników stwierdził, że to ok. 10 min.)

Sama nakładka wykonana jest z aluminium na obrabiarce CNC.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt na PW lub email: pablo.fc20v@gmail.com

Osoby niepewne jaki mają typ skrzyni mogą przesłać nr VIN w celu weryfikacji lub zdjęcie wybieraka na skrzyni biegów.

Pasuje do (wybranych):
1,9JTD w AR 145, 146, 147, 156, GT, Fiat Stilo
2,5 V6 w AR 156, 166
3.0 V6 w AR GTV, Spider, 166
3.2 V6 w AR 147, 156, 166, GT

Załączniki

• shiftery_162.jpg
    shiftery_162.jpg
    148.2 KB · Wyświetleń: 234
Witam.

A do Giulietty będziesz miał również w ofercie takiego Quick Shiftera? Szczególnie interesuje mnie Q. S. do 1,4 T-JET.

Polecam pasuję bez problemowo :D i działa dokładnie tak samo. P@bLO Podwieszę Ci ten temat.
I potwierdzam to jest 10min :D (tyle ze ja mam akumulator w bagażniku i nic mi nie przeszkadza)

Ostatnia edycja:
Jaka cena? Może być priv.

Napisane z komóreczki!

Aaa właśnie cena to 160zł + wysyłka 15zł

Istnieje możliwość polakierowania na żółto, pryśnięcie bezbarwnym lub zostawienie samego aluminium tak jak jest.

Natomiast jeżeli chodzi o Giuliettę to tam jest skrzynia C635 i tego typu nakładki nie można byłoby zamontować gdyż poza linką przesuwającą przeciwwagę cięgno przymocowane do przeciwwagi przesuwa dopiero dźwignie wybieraka skrzyni. Jest to do zrobienia w inny sposób, ale do tego musiałbym mieć skrzynię na tydzień

EDIT: Mam Deltę 1,6 m-jet i jak dobrze pójdzie to będę mógł coś pomyśleć ;)

Ostatnia edycja:
Biorę do testów [emoji14] GT v6 3.2

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

No to zapraszam na PW

Aktualizacja listy aut, do których pasuje:

1,6 M-Jet - Lancia: Delta III; Fiat: Bravo II
1,9 JTD - Alfa Romeo: 145, 146, 147, 156, GT; Lancia: Lybra; Fiat: Bravo II, Stilo
2,4 JTD 10V - Alfa Romeo: 156, 166; Lancia: Thesis, Lybra; Fiat: Marea

2.0 TS - Alfa Romeo 166
2.0 20V Turbo R5 - Lancia: Thesis; Fiat: Coupe 20VT po 1997r. 5 i 6b
2.0 TB V6 - Alfa Romeo: 166, GTV, Spider
2.4 20V - Lancia: Thesis, Lybra; Fiat: Stilo
2,5 V6 - Alfa Romeo: 156, 166
3.0 V6 - Alfa Romeo: 166, GTV, Spider
3,2 V6 - Alfa Romeo: 147, 156, 166, GTV, Spider, GT

Aktualnie do wzięcia jest jeszcze tylko 6 szt.

Ostatnia edycja:
Teddy ma u siebie i przelatał Track day na nim już to może zda relację. Ja nie mam u siebie założonego bo mam przerobiony cały wybierak na mega krótki więc nic nie nagram niestety.

UWAGA ZOSTAŁY JUŻ TYLKO 3 szt. - następne możliwe dopiero jak zbierze się 15-tu chętnych (z 3 forów)

Jakis filmik Jak to pracuje?

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

A co tu nagrywać - skrócony ruch góra dół podczas zmiany biegów. Ten od Pablo działa nie popsuł się, wszystko działa, nic nie haczy etc. działa brać zakładać używać.
coś jak tu

Nie bardzo rozumiem gdzie sie to montuje dlatego pytam, na wybieraku skrzyni biegow, czyli ze pod maska? Bo "normalne" shortshiftery sa zazwyczaj w kabinie.

Nie bardzo rozumiem gdzie sie to montuje dlatego pytam, na wybieraku skrzyni biegow, czyli ze pod maska? Bo "normalne" shortshiftery sa zazwyczaj w kabinie.
To się montuję na skrzyni biegów na jednym z wodzików/linek wydłużone ramie skraca drogę lewarka góra dół. Dlatego że jest to na skrzyni skraca się tylko jedna "droga" pracy lewarka
312.jpg

sorry pablo ze nie twój :) ale nie chce mi się szukać. Dokładnie tak to siedzi na skrzyni

Wszystkie 20szt. wyprzedane.

Jak będą kolejni chętni to mogę do produkować ;)

Aktualnie nie mam żadnej sztuki. Jak zbierze się 5-8 chętnych to mogę dorobić wtedy.

Tak wygląda nałożony shifter na wybierak (nie przykręcony i bez obciążnika ;) i w kolorze żółtym ;) )

13920335_1014033002029086_8135551294988510006_o.jpg

!!! UWAGA !!!

Pierwsza seria 20szt. rozsprzedała sie już dano, ale....

Jeżeli ktoś jeszcze chciałby shifter to jest możliwość do produkowania, ale żeby cała machina ruszyła potrzebuję jeszcze z 3-4 chętnych :)

Proszę o ewentualne zapisy w tym temacie w listę ;)

Amortyzatory
Powrót