• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Short Shifter do skrzyń C530

W jakiej pozycji ustawia się Wam drążek zmiany biegów po założeniu shortshiftera po wrzuceniu na luz?
Normalnie tj. fabrycznie ustawia się w pozycji trzeciego biegu (wystarczy wcisnąć sprzęgło i pchnąć drążek do przodu aby zapiąć "3") a po założeniu shortshiftera trzeba (przynajmniej u mnie) wykonać drążkiem ruch w prawo i dopiero wrzucić "3" (czyli drążek nie ustawia się na wprost pozycji 3 biegu)
Czy tak ma być czy coś u mnie jest nie tak? :)

Pozdr.

Powinno zostać po "staremu". 3 po prostej bez ruchu w prawo - aż poszedłem sprawdzić :P

Powinno zostać po "staremu". 3 po prostej bez ruchu w prawo - aż poszedłem sprawdzić :P

Hmmm... u mnie tak nie jest co mnie, delikatnie mówiąc, wqurwia. Do tego stopnia, że jestem gotów go zdemontować chyba że mój mechanik coś wymyśli.
Tak myślę, że może to wina wybieraka (???)

Pozdr.

Hmmm... u mnie tak nie jest co mnie, delikatnie mówiąc, wqurwia. Do tego stopnia, że jestem gotów go zdemontować chyba że mój mechanik coś wymyśli.
Tak myślę, że może to wina wybieraka (???)

Pozdr.

Zdemontowałem shortshifter i nic nie dało. Równocześnie z shortshifterem montowałem zestaw naprawczy lewarka i mechanik mówi, że był za ciasno spasowany i dlatego lewarek nie chodzi jak trzeba. Polecił mi kupić zestaw naprawczy lewarka innego producenta. Spróbuję bo nie kosztuje dużo i sprawdzę czy cos to da. Jakby co to shortshifter do V6 mogę odsprzedać.

Pozdr.

Kol. Gryka, jeśli jesteś zainteresowany to proszę o kontakt (605352235)

Pozdr.

Short shifter

Cześć,

czy ktoś z tutaj zgromadzonych chciałby może sprzedać short shifter do skrzyni C530 / C630 (alfa 147, 1.9jtd 6b)?

Nie zalega komuś jakis short shifter do C530.6/C630, chętnie kupię, może być Pabla, może być jakiś inny.

Witam nabyłem taki oto używany short shifter i mam dwa pytania
1. Czy to normalne że najkrótsze są 3 i 4 pozostałe biegi są nieznacznie dłuższe?
2. Czy zakładaliście na swoje short shiftery ten "dociażnik" i co on daje?

Cześć. Zabieram się za regenerację lewarka w swojej Alfie GT 1.9. Przeszukałem internety i z tego co udało mi się zorientować to short shifter Pabla najbardziej będzie mi pasował. Czy będą jeszcze dorabiane? Jeśli nie to ma ktoś do odsprzedania?

Amortyzatory
Powrót