Kabel diagnostyczny AR 1.9 JTD

• Autor wątku Autor wątku mbos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

mbos

Nowy
Auto
Porsche 911 3.4l, Obecna: AR 159 1.9 8V JTDm, Renault Clio Extreme
Kabel diagnostyczny AR GT 1.9 JTD

Witam wszystkich i przepraszam z góry jeżeli w złej kategorii umieściłem ten post.
Poszukuje kabla do czytania danch (ogólna diagnostyka plus poduszki). Połączenie przez USB. Ponadto jakie darmowe oprogramowanie polecilibyscie?
Jeżeli ktoś w rejonach Oświęcimia miałby Taki kabel ewentualnie pożyczyć na 2-3 dni to byłoby jeszcze lepiej. Jeżeli nie to poproszę o ewentualny link do kabla który polecilibyscie. Pozdrawiam i Wesołych Świąt

Ostatnia edycja:
Mam taki kabel. Niebieski do Alfy. Z tym że jeszcze nie mam MES'a tylko stary program FES. Mieszkam jakieś 5minut od Oświęcimia

Kabel kup u Viakena lub pm factory,może być elm 327 lub ten niebieski z przełacznikami,tylko im zaznacz że do alfy, żeby usunęli rezystor jeśli byś kupował elm 327.Program ściągnij ze strony multiecuscan.net,jest darmowy.Mój kabel właśnie wyzionał ducha i też muszę zamówić.Mam jeszcze elma 327 bluetooth i pełny program alfaobd na androida,jak chcesz to mogę ci podpiąć i posprawdzać błędy.Następnym razem pisz w zakładce na forum regionalnym,szybciej ktos się odezwie.

Mam taki kabel. Niebieski do Alfy. Z tym że jeszcze nie mam MES'a tylko stary program FES. Mieszkam jakieś 5minut od Oświęcimia

Mes ? Fes? Brzmi
Dla mnie jak czarna
Magia;-) a tak powaznie, to uda się zczytac dane poduszek ? Parametry i przebieg?
Jeżeli nie to będę szukał tego kabla z odpowiedzi kolegi warkastrong. Pozdrawiam !

Dane poduszek? Chodzi Ci o błędy? Jeśli tak to da radę. Parametry i przebieg może być problem dlatego że mam FES'a a to stara wersja. Programem MES zrobi się więcej ale jeszcze go nie kupiłem. Może dopiero po wypłacie. Jak coś to pisz na PW.

Mesa mam.To co mały spot?Lotek z kablem,ja z mesem i możemy to ogarnąć.

Jak czas pozwoli to czemu nie. Tylko mój laptop potrzebuje energii z sieci bo bateria nie trzyma.

Warkastrong, ja bede kupowal okolo 24-go dopiero. Jestes z Oswiecimia ? Jakie okolice ?

Witam, podepnę się pod temat. Możecie polecić jakiś elm327 w miarę tani i żeby działał z mes ? Kupiłem na allegro i nie chce działać

Mam kabel od Vaikena i FiatECU, Błędy silnika z 156 i 166 zczytuje itd, ale do poduszek już niestety dostać się tym nie mogłem.

Przejściówkę kupisz w Viaken lub PM Factory.Wejdz na ich stronę to sobie zobaczysz co i jak.Możesz do nich zadzwonić to Ci wytłumaczą o co chodzi.

Amortyzatory
Powrót