[159] Alfa

• Autor wątku Autor wątku tdi86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tdi86

Guest
Otóż jako że jestem jeszcze młody korci mnie, by coś w mojej 159 przerobić, wiem ze przerobic 159 jest ciezko bo juz seryjnie jest ładna ALE oto takie drobne zabawy w photoshop (w poprzednich autach przed zrobieniem czegos zawsze robiłem wszystko w photoshop):
tunedalfa2.jpg

Pasek na oponie pod czerwone skóry, coś takiego widziałem na żywo na innych autach i bardzo mi się podoba, felga seryjna 17, a pasek powieksza optycznie felgę, 19 cali dobiłoby zawieszenie w PL:(
Chciałbym by wypowiedzieli się inni kierowcy Alfek:confused:, bo 159 po przeróbkach to żadkosc, a nikt nie chce "zwieśniaczyć" :)

Komentarz dodany przez: robak#21
Proszę o podawanie prefixu przed tematem

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czy ja wiem czy wiocha, wielkie koncerny robią w swoich conceptach ostatnio seryjnie malowane opony delikatnie. 19 cali nie ma opcji ze względu na polskie drogi a 2. fatalne ceny wachaczy (z włożeniem 600 zł:()

ja kierowałbym by się właśnie w jakieś 19" po pierwsze kupiłeś 159 więc musisz się liczyć że auto jest nowe i części też mają wysoką cenę, co do samych felg i zawieszenia to po prostu widzę dziury to zwalniam ze względu na 19" bo szkoda felg i opon i wierz mi że pojeździsz trochę ja mam u siebie 17" auto jest obniżone i do tego mam zmienione zawieszenie na zamienniki które podobno wybijają się raz do roku jeżdżę 2 lata i jak na razie wszystko jest ok więc pomyśl o tych 19" albo pogadaj z kolegą Mariusz AutoDS on kupił 156 po FL zrobił zderzaki i wygląda to świetnie kupił też 159 jakiś czas temu i na pewno nad czymś pracuje więc możesz z nim pogadać...

Mi się podoba taki zamysł. Tylko, że czerwony pasek na feldze zamiast opony:) Sam mam tak zrobione tylko, że w 156 SW, ale też z czerwoną skórką. No i trochę większy ten ring, ale to dlatego, że nie dało się kupić 17 w takich kolorach na odpowiedni rozstaw więc kupiłem OZ z odkręcanym rantem i oddałem na malowanie proszkowe, efekt dla mnie jest zadowalający. W poprzedniej Alfie też tak miałem z mniejszym ringiem, ale felgi chińczyki, a teraz już chciałem coś markowego.

Pozdro

tunedalfa.jpg

Jeszcze taka wersja bezpaskowa.

Niestety podejrzewam ze tu zostaną 17tki, wiem ze i tak mam jedną krzywa i musze i tak regenerowac;/ niewiem co by sie działo na 19.. Niby dziury da sie omijać, ale jak jedziesz 90 kmh przez leśną droge i nagle dziura i co zrobic:( wczesniej miałem 18 cali w BMW 5 99 rok i 3 amory po czasie wylane 4 wachacze do wymiany, felgi pogiete. Moze nie umiem jezdzic niewiem :P ale niestety z 17tkami musze powalczyc

Jeszcze taka wersja bezpaskowa.

Niestety podejrzewam ze tu zostaną 17tki, wiem ze i tak mam jedną krzywa i musze i tak regenerowac;/ niewiem co by sie działo na 19.. Niby dziury da sie omijać, ale jak jedziesz 90 kmh przez leśną droge i nagle dziura i co zrobic:( wczesniej miałem 18 cali w BMW 5 99 rok i 3 amory po czasie wylane 4 wachacze do wymiany, felgi pogiete. Moze nie umiem jezdzic niewiem :P ale niestety z 17tkami musze powalczyc

Ta opcja ^ ^ całkiem ciekawa (tylko to lusterko do mnie nie przemawia - mimo, że barwy włoskie... ;))

Pozdrawiam,
Wojtek :)

pogadaj z kolegą Mariusz AutoDS on kupił 156 po FL zrobił zderzaki i wygląda to świetnie kupił też 159 jakiś czas temu i na pewno nad czymś pracuje
Dzięki bardzo.. oczywiście coś się wymyśli dla 159 do wiosny.. :)

Alfa 159 na felgach 17" nie ma prawa wyglądać "świetnie" ..przynajmniej ja nie spotkałem tej wielkości kół na Alfie 159, które by choćby można było nazwać "fajne". :) Na 19" i oponie 225/40 ogónie da się jeździć.. a już na 18" i jeszcze wyższym profilu to trzeba być zdolnym, lub nie mieć farta, ażeby pokrzywić koła jakoś szybko.. :). Ogólnie powyższe projekty wyglądają dość rasowo.. niemniej jednak osobiście jestem fanem troszke innego stylu felg.. :)

Uchylę rąbka tajemnicy o czym myślę do 159.. co chciałbym wykorzystać jako inspirację.. by duch Alfy został zachowany.. choc oczywiście to tylko póki co zamysł.. zobaczymy jak to na photoshopie bedzie się prezentowało.. i czy styl 8C da się ładnie wkomponować w 159..

giulia-by-autocar1.jpg

Ostatnia edycja:
Wersja druga ok, natomiast pierwsza z czerwonym lipem to pasuje do Audi lub VW

Ja z uśmiechem na ustach śmigałem na 19' w Polsce... dopóki nie przejechałem się po Szczecinie. Do dziś mnie serce boli... biedne felunie :(

Druga wersja ok ;) to lusterko trochę nie pasuje wg mnie. Jak chcesz pomalować rant felgi to ja bym proponował na biało, do tego białe lusterka, klamki i zmieniłbym tą seryjną antenę na tzw płetwę rekina i też na biało. W środku biało czarna wentylowana skóra i masz super maszynę. Nie twierdzę oczywiście, że teraz nie jest super ;P

33565-159_alfa-4400116d8483d567gen.jpg

33566-159_alfa-4b2e915f2c594bea.jpg

18 235/40
Rial Black Lugano

Załączniki

• 4400116d8483d567gen.jpg
    4400116d8483d567gen.jpg
    83.8 KB · Wyświetleń: 8,458
  • 4b2e915f2c594bea.jpg
    4b2e915f2c594bea.jpg
    81.4 KB · Wyświetleń: 832
Ostatnia edycja: