[156] Alfa RWD

• Autor wątku Autor wątku SEm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jestem ciekaw; jak ustawiliście zawieszenie i geometrie ?

Wiem ze to duża suma, ale nachcielibyście spróbować zdobyć silnika Alfa Romeo/Maserati/Ferrari V8 ? (tego od Alfa 8C, Maser 4200 itd.) To wtedy byłby super woź zazdrością każdego BMWica :)

Jestem ciekaw; jak ustawiliście zawieszenie i geometrie ?

Wiem ze to duża suma, ale nachcielibyście spróbować zdobyć silnika Alfa Romeo/Maserati/Ferrari V8 ? (tego od Alfa 8C, Maser 4200 itd.) To wtedy byłby super woź zazdrością każdego BMWica :)

Alfa nie robi już takich silników które by się nadały, Maserati/Ferrari się zmieści, rama jest tak zaprojektowana, że wejdzie V12 Ferrari z długą skrzynią ;-D, ale to spore koszty i bez wsparcia Fiata lub innego sponsora nie damy rady. Teraz będzie na V8 Audi biturbo do testów torowych.

- - - Updated - - -

The King Volcano is coming...

267586_452541708117408_1886835598_n.jpg

Czy dobrze widzę spawane błotniki czy to jakieś formy ??, Pozdrawiam :)

Projekt nie tak ambitny jak Wasz, ale ktoś już zrobił Alfę 156 RWD :)

Czy dobrze widzę spawane błotniki czy to jakieś formy ??, Pozdrawiam :)

Tak wzorniki pod formy, trzeba teraz to wyszlifować, wyprowadzić szpachlą i na te stalowe nałożyć formy z laminatu.

- - - Updated - - -

Projekt nie tak ambitny jak Wasz, ale ktoś już zrobił Alfę 156 RWD :)

Mało co widać, jakoś mocy też nie sporo bo nie może tyłem się wyprzedzić ;-D, ale jeśli faktycznie udało się im przenieść to szacunek, masz więcej info o tym projekcie?

Świetnie brzmi, ile ona waży?
Nie przekroczymy tony. Plany są bardziej ambitne, ale wszystko zależy ile da się zrobić z lekkich materiałów, czyli od kasy na projekt. przy tym budżecie, 50 tys będzie lekka, przy większym 50% bardzo lekka, 2x większym, użyjemy ołowianych odważników by nie odleciała sama ;-D.

Dzięki za linka, naprawdę fajna galeria.
Według mojej subiektywnej opinii, coś tym bodykitem jest nie tak. Ale to ze względu na to że ja czepialski jestem :)
Niesamowite wrażenie robi rozłożony na elementy.

Niestety nie nazwal bym ten bolid 156-ka.
To jest Coloni C1. Kompletly bolid zbudowany od podstaw, nie nie majoc wspolnego z karesoria Alfy 156, tak jak 164 Procar nic nie ma mechanicznego do czynienia z normalnym 164 :(

Coloni C1 byl zbudowany do Hiszpanskiej serii wyscigowej, ktora sie nie okazala.
Przez dlugi czas byl na sprzedasz (za 100.000 euro) ale nie dawno kupiony, i teraz jezdzi w Afryce Polodniowej:

Ostatnia edycja:
Fajny projekcik sie szykuje jestem ciekaw ukonczenia :) w jakie moce celujecie ??:>

Prawie koniec wizualizacji poszycia, teraz pracujemy nad zawieszeniem, silnikiem, wydechem.... no i kończymy model poszycia 1:1 zgodnie z wizualizacją. Czyli lecimy z koksem.
941401_373240679443005_473786254_n.jpg

Sem- czy ta Alfa robiona jest w Obornikach? Bo jeżeli tak, to chętnie bym podjechał zobaczyć, jeżeli można

Japspec mieści się w Malczycach :D siedzibę można poznać po stojącym na wprost wjazdu fajnym Nissanie służącym jako reklama :D. Chyba że się mylę i chłopaki już tego nie składają.

Amortyzatory
Powrót