AR 159 Jak dodac troszke konikow???

Dzixon

Nowy
Auto
Giulia Veloce
Ostatnia edycja:
watpie aby udalo sie podniesc moc na tyle abyś w ogole choc troche poczuł poprawe. Co najwyżej turbo ale to juz jest drogie rozwiązanie.

Turbo... hee to bardzo droga sprawa,jak juz to polecam kompresor np jakić vortech ewentualnie Eaton.Co do chipów warto,poczujesz inną charakterystykę silnika.Jak sie nie mylę SKN hamuje auta wiec czy to prawda dowiesz się juz po zabiegu ;)

ogólnie tuning silników wolno ssacych jest drogi i trzeba dużo zrobić aby coś ugrać

Chip w JTS? nie znam się ale wydaje mi się że to prawie nic jak nic nie da : D

słyszałem o jakimś usunięciu filtru cząsteczek stałych, zaślepieniu egr i wgraniu `virusa` czy to pic, fotomontaż?

Chiptuning

Witam wszystkich sredecznie!
Koledzy mam Alfe 159 120KM chciłbym podniesc jej moc. Jestem zupełnie" zielony" w tym temacie . Bede wdzieczny za jakies porady, wskazówki a nawet wskazanie solidej firmy zajmujacej sie CHIPTuningiem.
Pozdrawiam

witaj. a co cię dokładnie interesuje?? jak bym miał ci polecić dobrą firmę "tjunerską" to CinSoft z Gliwic, ja u nich "czipowałem" moją 159 i jestem zadowolony, pan Marcin co mi to robił może ci w temacie doradzić po prostu zna się na tym co robi :)
ps. tu masz stronkę firmy CinSoft
http://www.cinsoft.pl/

---------- Post added at 07:32 ---------- Previous post was at 07:31 ----------

Kolego chciałbym podniesc koniki ale tylko poprzez zmine oprogramowania
pozdrawiam

Od około pół roku bawię się swoją 166 wgrywając jej różne mody. Jedne mapy dają odczuwalny skutek inne mniejszy.
Jeżeli nie chcesz za dużo kombinować to odkup po prostu od kogoś zrobioną mapę (sprawdzoną), pasującą do twojego sterownika pod warunkiem, że nie przeprowadzano dodatkowych modyfikacji silnikowych. Możesz również rozpocząć długi i żmudny proces uczenia się mapy do twojego samochodu.
Jeżeli posiadasz silnik diesla to całkiem fajne osiągi można z niego wyciągnąć :D

Tak jak wspomniał fire998 firma cinsoft cieszy się uznaniem na forum. Zawsze możesz tam zawitać.

Pozdrawiam

Kolego chciałbym podniesc koniki ale tylko poprzez zmine oprogramowania
pozdrawiam
w linku który ci dałem jest nr. tel do firmy, zadzwoń tam pogadaj kolega Marcin ci poradzi. to nic nie kosztuje.

---------- Post added at 11:10 ---------- Previous post was at 11:09 ----------

ps. nie kupuj tych chipboxów które są na alledrogo. Bo zdup.... sobie auto

ile razy na tym forum powstanie taki sam temat ??
najpierw nauczcie się używać szukajki a potem bawcie się w tuning.

omen, pisalem to wiele razy, ale nie dociera, ciezka masa niestety :)

Witam wszystkich sredecznie!
Koledzy mam Alfe 159 120KM chciłbym podniesc jej moc. Jestem zupełnie" zielony" w tym temacie . Bede wdzieczny za jakies porady, wskazówki a nawet wskazanie solidej firmy zajmujacej sie CHIPTuningiem.
Pozdrawiam

Weź się w garść i poszukaj na forum bo nawet powyżej masz odpowiedzi na Twoje pytania...

Amortyzatory
Powrót