Malowanie felg

U nas za komplet 17-tek piaskowanie z malowaniem proszkowym za 450zł ;) Właściciel firmy jeździ 159, więc dobrze zrobią na pewno :D Ja chyba swoje GTA tam oddam, żeby były jak nowe na sezon letnio-jesienny :D

To i tak drogo :), ale już względnie przyzwoicie.
Ogólnie cena odnowienia 17" powinna się mieścić w czterech stówkach.

Sezon nadciąga, nie ma się co dziwić, że ceny poszybowały w górę.
Ja u siebie robię za 120 sztuka i wracają jak nowe.
Pozdrawiam

ja nie wiem czy coś się pozmieniało przez ostatnich parę miesięcy ale gdzie nie pytam to ceny oscylują w granicach 700zł za komplet... piaskowanie plus malowanie proszkowe. zakład w którym pytałem rok temu robił komplet za 400zł a dziś mi wyskoczył z ceną 720zł:D dzwonię do Wrocławia do jednego polecanego przez kolegę zakładu, też 700zł.. wszędzie teraz takie ceny są czy to tylko ja na takie trafiam?

A te 720zł to samo piaskowanie z malowaniem? czy jeszcze jakieś dodatkowe usługi w tym są zawarte? :)

Ja już oddałem swoje felgi 2 tyg temu i liczę że na sobotę będą już gotowe i będę miał je już na aucie. Tylko że mnie cała kompletna usługa wyniesie może nie mało bo 900zł dla felg 17 :/ i cena samego piaskowania i malowania to 120zł za sztukę. Normalnie 100 ale lakier który wybrałem jest z palety premium i stąd ta dopłata. Do tego dochodzi toczenie rantów, prostowanie (3 sztuki) i wyważenie już kół z oponami i zamontowanie na aucie. Może znalazł bym gdzieś taniej, ale bardzo ważny, oprócz porządnej roboty był dla mnie kolor. Chciałem srebrny, ale nie taki standardowy srebrny proszkowy. Jak dla mnie za mały połysk i niezbyt ciekawa faktura. I tu gdzie oddałem jest lakier który nazywa się "srebro z dużym połyskiem" i to było to :) widziałem na zrobionych już felgach i nie było do czego się przyczepić.

Jak już odbiorę to będę mógł się pochwalić zdjęciami przed i po.

Pozdrawiam :)

Cena ktora podajesz, jest normalna dla zakresu, jaki podales, bo przeciez jest tam jeszcze sporo napraw. Masz jakiegos linka do zdjecia tego lakieru? Najwieksza i jedyna wada proszku, jest wlasnie slaby wybor kolorystyki.

Odebrałem już felgi i jestem bardzo zadowolony z efektu końcowego :) Mama kilka zdjęć felg przed

P2090028.jpgP2090030.jpgP2090031.jpgP2090032.jpg

A tak prezentują się na aucie po renowacji:

IMG_0627.jpgIMG_0629.jpgIMG_0631.jpgIMG_0639.jpgIMG_0640.jpgIMG_0642.jpg

Witam zajmuję się profesjonalnie lakierowaniem proszkowym felg w Kaliszu Cena piaskowania i lakierowania od 120zl za sztukę 17" piaskowanie 40zl lakierowanie (podkład, kolor z katalogu RAL oraz lakier bezbarwny ) 80zl.Posiadamy również kilka odcieni standardowego metalika. W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt.

we wroclawiu jest taki magik ktory bierze 360zl ale daje dorzywotna gwarancje

Ja pod koniec miesiąca oddaje felgi do renowacji. Zdzieranie starego lakieru, prostowanie, nakładanie nowego. Wszystko 150 zł za sztukę. Podobno są jak nowe. Przy okazji chce zmienić kolor feluni na nieco ciemniejszy ;) coś w rodzaju grafitu. Będą też efekty przed i po

A gdzie Adrian dajesz robić?

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

Witam zajmuję się profesjonalnie lakierowaniem proszkowym felg w Kaliszu Cena piaskowania i lakierowania od 120zl za sztukę 17" piaskowanie 40zl lakierowanie (podkład, kolor z katalogu RAL oraz lakier bezbarwny ) 80zl.Posiadamy również kilka odcieni standardowego metalika. W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt.

Kolego nie daleko masz konkurencje która się ceni 20 zł od piaskowania felgi i 60 zł za malowanie proszkowe mat, kolor, brokat, metalic. Również palet RAL. Dokładnie robią to w Krzywosądowie.

A gdzie Adrian dajesz robić?

Miechowska 4, Bydgoszcz :) byłem ostatnio dogadałem się z gościem. Bardzo przystepny facet, wszystko na życzenie zrobi i doradzi. Początek współpracy uważam za owocny ;) zobaczymy co dalej

No i zgodnie z obietnicą, jest felunia po renowacji :) Przed wyglądały tak:
Zdjęcie0120.jpgZdjęcie0124.jpgZdjęcie0125.jpg

Teraz wygląda tak:

2.jpg3.jpg4.jpg5.jpgZdjęcie0160.jpg

Usługa obejmowała: zdjęcie koła z auta, zdjęcie opony (piszę o tym, bo nie każdy zakład to robi, niektórzy wymagają przywiezienia gołej felgi), zdzieranie starego lakieru kwasem, prostowanie, naprawa przytartych ubytków, malowanie, montaż. Wybrałem kolor nie seryjny, a tzw. "tytanowy", który ładnie wygląda w słońcu :) cena 150 zł/sztukę

dla mnie efekt świetny, resztę zostawiam do waszej opinii :)

czy ja wiem... wizualnie pomniejsza felgę czarny kolor. mnie się szczerze mówiąc nie rzuciło w oczy, żeby ten kolor pomniejszał felę

Ogromnej różnicy nie ma. Trzeba to na żywo zobaczyć :P
Poprawi się pogoda to wpadnij do G-dz :D

Mask, własnie o to chodziło żeby dużej różnicy nie było. Ale ogólnie jest mega różnica jeżeli chodzi o wykrzywienie felgi no i przytarcia :P zmiana koloru to tylko tak przy okazji. Poza tym lepiej ten kolor widać w dobrym słońcu. w cieniu i bez słońca faktycznie nie robi takiego wrażenia

Poprawi się pogoda to wpadnij do G-dz

Zorganizujcie coś, to wpadnę ;) kolejny weekend po południu np ja bardzo chętnie po 16 :) ja już się naorganizowałem tych spotów na jakiś czas :P

Amortyzatory
Powrót