krycho91
Nowy
Witam, zobaczyłem że na większości aut tuningowanych kolektor wydechowy jest owinięty taką taśmą, przeglądałem oferty na allegro i wychodzi ok 100 zł na kolektor 4 cyl. czy ktoś miał doświadczenia z takim zabiegiem?? czy to coś daje??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam, zobaczyłem że na większości aut tuningowanych kolektor wydechowy jest owinięty taką taśmą, przeglądałem oferty na allegro i wychodzi ok 100 zł na kolektor 4 cyl. czy ktoś miał doświadczenia z takim zabiegiem?? czy to coś daje??
imo do seryjnego auta i to jeszcze wolnossacego bez sensu u mnie z koniecności bo turbina topila mi wentylator i wiazke od niego
Z tym że grubo to przesadaMysle ze gruubo sie mylisz...
Tu się z Tobą zgodzę, no v6 to wypełnia dość skutecznie komorę silnika,ale nadal twierdzę że gra nie warta świeczki w silniku wolnossącym.Po przeliczeniu kosztów na zyski mocy,blado to wypadaBardziej mi wlasnie chodzi o zbicie temperatury pod maska bo w v6 jak troche podeptasz to reki nigdzie nie wsadzisz, ale wiadomo ze im chlodniej pod maska tym lepiej bo nawet znikome poprawienie to zysk ktory procentuje, prawda?
Ja nadal uważam, że nikt tutaj nie bierze tego do siebie, że po owinięciu bandażem dostanie +5 KM. Chodzi właśnie o zbicie temperatury.Tu się z Tobą zgodzę, no v6 to wypełnia dość skutecznie komorę silnika,ale nadal twierdzę że gra nie warta świeczki w silniku wolnossącym.Po przeliczeniu kosztów na zyski mocy,blado to wypada![]()
Mysle ze gruubo sie mylisz...
Bez sensu wypowiedź...Ja nadal uważam, że nikt tutaj nie bierze tego do siebie, że po owinięciu bandażem dostanie +5 KM. Chodzi właśnie o zbicie temperatury.
Ja chciałbym poruszyć tą kwestię, jak to ktoś już tutaj wspomniał, pękającego kolektora. Jak to jest naprawdę?
Bez sensu wypowiedź...
Jak nie chodzi o 1 czy nawet 5 Km to po co zbijać temp pod maską?
Jak to nic nie zmieni(moc , Nm) ,a nie zmieni i tego jestem pewien ,to po co ją zbijać,dla własnej satysfakcji ?
Sprawa jest prosta,gówno to da w silniku wolnossącym a jest naprawdę drogie i tego trzeba się trzymać..
Tą kasę zainwestowałbym w inne rzeczy jeśli chodzi o tuning.
Np w wyśmiewany stożek (tylko koniecznie firmy ITG) który coś da na + ,nie tyle co...jest szansa że właśnie te 5 Km.