Alfą w kjs-ach, luźne przemyślenia.

Wracając do tematu, wrzucę później wyniki z dzisiejszej imprezy u mnie, oj była walka ;] moja 156 wyjeździła 3 miejsce w generalce na ponad 70 załóg i 2 miejsce w klasie PROFI [wszelkie EVO, STI, WRX i inne szybkie wynalazki włącznie z Arosą z silnikiem w R1nki ] - paru mocnym 4x4 dostało się lanie, a dla Hondziarzy będę chyba wróg publiczny numer 1 ;]

rs250312001.jpg

rs250312002.jpg

Ostatnia edycja:
No to gratulujemy:) ciekawe ile w tym zasługi alfy a ile kierownika? bo wiecie jaki jest w samochodzie najważniejszy łącznik? :) ten miedzy kierownicą a pedałami.

Gratulacje Grzesiekk !!! :D, mnie interesuje jeszcze jak od strony technicznej Alfa zniosła to upalanie , nic sie nie wysypało ??

Gratulacje Grzesiekk !!! :D, mnie interesuje jeszcze jak od strony technicznej Alfa zniosła to upalanie , nic sie nie wysypało ??

Auto klasa, od ponad roku znosi dzielnie moje wygłupy i odpukać w nie malowane ;] totalnie nic się nie dzieje, po imprezie przegląd auta na spokojnie, dokręcenie co się poluzowało, ewentualna zmiana oliwy co którąś imprezę i znowu jazda, na razie tylko Hondy kapituluję, w tym sezonie już 3 poległy w trakcie imprez, a nie powiem, dużo osób czeka na chwilę kiedy Alfa się podda, postaram się im nie dać tej satysfakcji ;]

Rywalizacja jak widać bardzo mocna, tniemy się naprawdę na setne części sekund, cieszy mnie bardzo że udało się chociaż raz objechać profi przygotowane ponad 400 konne STI na profesjonalnym rajdowym slicku BFGoodrich które wygrało całą imprezę i generalnie być w stanie dotrzymać mu kroku.

---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 13:10 ----------

@GrzesiekK.
na jakich oponach jeździłeś? jakie masz sprężyny i amory w tej alfie?

Zawieszenie to gwint KW Variant3, stabilizatory modzone przedni od GTA tylny home made custom na drążku skrętnym z tylnej belki zawieszenia Citroena Xsary, opony mix na przodzie Yokohama Advan A-005 w twardej mieszance, tył Profil XR-01 w średniej mieszance, w gorącą pogodę na tył wleci również Advan A-005, wczoraj się nie sprawdzał, nie dogrzewał się i stąd na tyle latała dużo bardziej miękka opona trzymająca tył już od samego startu w ryzach.

Grzesiek gratulacje, jak widać skill jest konkretny... Powiedz jak te profile Ci się spisują, myslałem o ich zakupie (80% jazdy T.Poznań) do czasu jak przeczytałem twoje posty na racingforum. Poprawiło się coś, czy trafiłeś na felerne sztuki?

Grzesiek gratulacje, jak widać skill jest konkretny... Powiedz jak te profile Ci się spisują, myslałem o ich zakupie (80% jazdy T.Poznań) do czasu jak przeczytałem twoje posty na racingforum. Poprawiło się coś, czy trafiłeś na felerne sztuki?

Na Poznań jeśli już XR-01 to twarda mieszanka, to dość długi tor jak na nasze warunki i boję się że nawet twarda w lecie popłynie moment, ale i tak moje zdanie jest takie że na kierowaną oś średnio do 156 V6 mi pasuje XR-01, za miękka ścianka jak na masę przodu tego auta, osobiście XR-01 używam tylko na tyle, przód wrzucam inną oponę w twardej mieszance, tył XR-01 w średniej mieszance i jest OK, obie osie kleją równo i auto nie ma tendencji do nad czy podsterowności.

Zawieszenie to gwint KW Variant3.

Inox Line z oddzielna regulacja siły odbicia i dobicia?????????????
Kiedyś też w to się bawiłem, ale jak doszło do tego że na KJSy przyjeżdżały profesjonalnie przygotowane fury skończyłem zabawę, bo nic z równej walki tam nie było
Skąd bierzesz graty, bo Alfę bym trochę doposażył, co prawda na latanie po jakichś imprezach to specjalnie nie mam czasu, ale gwint jej nie zaszkodzi szpera też by się przydała

Inox Line z oddzielna regulacja siły odbicia i dobicia?????????????

Tak. Graciarnie to różnie szukam, trochę po znajomych z półświatku moto, trochę alledrogo bo czasem wypływa coś ciekawego, generalnie trzeba mieć oczy dookoła głowy ;]

Coś mi sie zdaje ,że przy takim sprzęcie i nie ujmując nic kierownikowi jest szansa przy sprzyjajacej pogodzie ustanowić alfowy rekord na TP

Wynik godny, pogratulować.

Rzuciła mi się w oczy Mazda MR2 ;)

Jakiś błąd, oczywiście Toyota MR2 ale powiem że pieruńsko szybka, zeszperowana na dobrej gumie R888 z mocnym K20 Hondy na pokładzie i konkretnym zawieszeniu.

Moze to głupie pytanie ale nie jestem w temacie KJS-ów. Dlaczego na tej liscie niektóre nazwiska są podkreslone na szaro i nie ma przy nich miejsca którego zajeli?
Przy okazji gratulacje. Temat przebudowy Twojej Alfy obserwowałem od samego początku.

Moze to głupie pytanie ale nie jestem w temacie KJS-ów. Dlaczego na tej liscie niektóre nazwiska są podkreslone na szaro i nie ma przy nich miejsca którego zajeli?
Przy okazji gratulacje. Temat przebudowy Twojej Alfy obserwowałem od samego początku.

Ludki podkreśleni na szaro, czyli tak jak ja i wszystkie EVO i Subaryny to tzw. klasa profi. czyli auta z mocą ponad 200KM i napędem 4x4 plus, mocno modyfikowane auta głównie tylko do sportu używające opon typu slick itp. Generalnie tłuczemy się poza konkurencją, ale miło się widzieć na szczycie tabeli że się natłukło mocnym czterołapom ;]

Amortyzatory
Powrót