[164] Tłumik WM Sport

Rybeńka

Nowy
Auto
'02 156 SW 2.4 JTD 150 KM NERO
Witam, muszę wymienić w mojej 164 3.0 12v tłumiki końcowy i środkowy. Wymyśliłem sobie, że środkowy wytnę zupełnie, wstawi się zwykłą rurkę a zamiast oryginalnego końcowego wstawię ten http://allegro.pl/tlumik-sportowy-basowy-dt-owal-135x75-wawa-i2066319734.html. Chodzi mi o ładny basowy dźwięk bez żadnego wiejskiego pierdzenia itp. Poza tym nie wiem czy on w ogóle spełni moje wymagania (w co sam wątpie) ani czy będzie go jak zamontować, dlatego chciałbym wysłuchać Waszych opinii czy w ogóle jest sens i możliwości.

Pozdrawiam.

Ale widzę, że masz Twin Sparka a wiem, że dużo zależy z jakim silnikiem działa tłumik :D A może coś polecisz?

oo widze dobry tema bo ja tez patrzałe mza tłumikami do TS 8v tylko jak kolega nadmienił nie chce mieć WieśMobilu tylko delikatne bulgotanie - ma być NIEmeczacy na trasach.... wiec co polecicie ?

oo widze dobry tema bo ja tez patrzałe mza tłumikami do TS 8v tylko jak kolega nadmienił nie chce mieć WieśMobilu tylko delikatne bulgotanie - ma być NIEmeczacy na trasach.... wiec co polecicie ?

Do 155 zpawany indywidualnie jednokomorowy i jest dobrze.już o tym pisałem i mam tak u siebie.nic ze standardów z allegro nie podejdzie.

Mam w swojej od nie dawna tłumik WM Sport a'la Mugen, nabrała delikatnie basowego brzmienia, które nie jest męczące, jednakże po rozmowie z tłumikarzem, który mi go zakładał, wiem że następny tłumik na pewno nie będzie tej firmy, lepiej dołożyć kilka groszy i kupić chociażby jakiegoś ULTER-a.

Amortyzatory
Powrót