montaż bi-xenon D1S

DRACUS666

Nowy
Auto
156 JTD
Witam po ostatniej nocnej jeździe w czasie deszczu i mgły nadszedł czas montażu bi xenonu nie chce bawić sie w połśrodki typu h7 na mijania che założyć soczewki bi-xenon a w miejsce długich dorzucę h7 może na dzienne albo po prostu by wyglądało optycznie lepiej na 2 soczewkach , co niektórzy morowali się z montazem h7 i próba przerobienia na bi nie zawsze z właściwym skutkiem więc poprostu uzyskam efekt dwóch soczewek w lampie przed liftowej i będzie napewno efektywnie na wybór soczewek padły D1S i tu pytanie czy podejdą w lampy ar 156 przedlift?? ponieważ rozmiar soczewki to 7.5 ale wazniejsze to że wysokość jej wynosi 15 cm do tego jeszcze żarnik d1s jest z taka przed przetwornicą czy jakoś tak
jezeli ktoś jest w stanie jakoś podpowiedziec na temat tych lamp i dokładniej tych soczewek to proszę o podpowiedzi temat będzie rozwojowy nie zauważyłem by ktoś miał u siebie takie rozwiązanie w lampie a myślę że bedzie pięknie

Kolega Proxim z forum przerabia lampy na soczewki, jest o tym caly temat ze zdjęciami.

Witam po ostatniej nocnej jeździe w czasie deszczu i mgły nadszedł czas montażu bi xenonu nie chce bawić sie w połśrodki typu h7 na mijania che założyć soczewki bi-xenon a w miejsce długich dorzucę h7 może na dzienne albo po prostu by wyglądało optycznie lepiej na 2 soczewkach , co niektórzy morowali się z montazem h7 i próba przerobienia na bi nie zawsze z właściwym skutkiem więc poprostu uzyskam efekt dwóch soczewek w lampie przed liftowej i będzie napewno efektywnie na wybór soczewek padły D1S i tu pytanie czy podejdą w lampy ar 156 przedlift?? ponieważ rozmiar soczewki to 7.5 ale wazniejsze to że wysokość jej wynosi 15 cm do tego jeszcze żarnik d1s jest z taka przed przetwornicą czy jakoś tak
jezeli ktoś jest w stanie jakoś podpowiedziec na temat tych lamp i dokładniej tych soczewek to proszę o podpowiedzi temat będzie rozwojowy nie zauważyłem by ktoś miał u siebie takie rozwiązanie w lampie a myślę że bedzie pięknie

Jak byś zaczął stosować kropki i przecinki, to może by człowiek szybciej zrozumiał co chcesz zrobić... O jakich półśrodkach piszesz?! Przecież w 156 już są H7 fabrycznie. Poza tym po co w miejsce długich wkładać H7? Po pierwsze nie ma potrzeby bo świecą dobrze a po drugie jeśli chcesz z nich zrobić dzienne, to będziesz raził wszystkich z przeciwka. Najprostszym i najlepszym rozwiązaniem jest soczewka w miejsce świateł mijania z xenonem lub zwykłą żarówką. Proxim@AR robi to już od dłuższego czasu i wszyscy są zadowoleni.

Najpierw przeczytaj co znaczy bi-xenon :eek:

Wysłane z mojego GT-I9000

Jeśli chcesz bixenon to może soczewka na żarnik typu D2S? Jest on nieco mniejszy od D1S i co za tym idzie będziesz potrzebował mniej miejsca.

Najpierw przeczytaj co znaczy bi-xenon

Przecież dobrze kmini ;)

Reflektor biksenonowy, podobnie jak ksenonowy czy konwencjonalny z żarówką halogenową, może mieć budowę typu FF lub projektorową, zawsze jednak wśród jego komponentów znajdziemy specjalną przesłonę, która w zależności od położenia umożliwia wybór rodzaju światła. Przesłona obsługiwana jest elektromagnetycznie.

Tylko zastanawiam się po kiego uja mu H7 w miejsce drogowych
:confused:
Ja bym pomyślał nad wrzuceniem tam jakiegoś LEDa do jazdy dziennej ;)

Ostatnia edycja:
tak więc plan jest prosty teoretycznie ,a w praktyce wygląda to tak:

chcę bi xenon nie xenon
tylko czy zmieści mi się taka soczewka z żarnikiem d1s

sprawa długich świateł : nie potrzebne przy bi xenon, ponieważ w jednej soczewce będzie jeden żarnik i będzie i długie i krótkie światło , natomiast w miejsce długich chciałem dać jakąś soczewke tak by wizualnie lampa była na 2 soczewkach
Zatem ponawiam pytanie czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć czy soczewka z palnikiem D1S o wymiarach podanych w pierwszym poście zmieści się do lampy ar 156 przed liftem oraz jakiś pomysł na drugą soczewkę może jakąś wzmocnioną żarówkę led tam poprostu zamontowac taka żarówkę led z soczewką i włożyć to w soczewke h7 będzie jasno świeciło?? i świateł w takim razie do jazdy dziennej nie używałbym do jazdy nocą wystarczy xenon

Zwróć się z tym zapytaniem do kolegi Proxim@ar :)

Zmieści Ci się taka soczewka bez problem, te które mam teraz u siebie mają 8cm średnicy. Ważne jest tylko jak jest mocowany elektromagnes od przysłony. Jeśli chcesz soczewki w miejsce świateł długich to możesz wykorzystać soczewki z golfa IV od halogenów.

Kolego skoro koniecznie chcesz D1S to jak najbardziej, nawet te, które podałeś się zmieszczą. Tak jak pisze kolega Rolek, ważne są mocowanie elektromagnesu. Jeżeli chcesz, to mogę Ci zrobić bi-xenony, sam mam takie u siebie. Z tymi soczewkami na długie też coś pomyślimy, choć osobiście nie podoba mi się lampa w 156 z dwoma soczewkami. Szczegóły na PW

Amortyzatory
Powrót