2 x Podwójny wydech w 166?

Wszystko dobrze, ale moze miał super hiper stożek do LPG za 30PLN z allegro a on już nie musi być wcale taki bez winy

filtr jest filtr, czy to papier, bawełna, siatka ameliniowa ect. bez znaczenia byle brudek łapał

- - - Updated - - -

No widzisz Dawid ale nie wiem czy wiesz że przepływomierz jest wrażliwy na jakość powietrza zaciąganego przez filtr, jako że to właśnie podejrzewalem nieprawidłowość jego pracy to zmnieniłem na orginalny

przepływki w 166 często padają. Filtr raczej tu nie ma znaczenia.

Poza tym każdy spec wie że filtr to jedno, a zapewnienie mu ciągłego przypływu zimnego i SUCHEGO powietrza to 2. U mnie nie bylo żadnej plache która separowała by go od silnika i notabene chlapała na niego woda co jakiś czas
to, że z zewnątrz był brudny i mokry to nie znaczy, że od czystej strony też. Po to filtr jest filtrem, żeby filtrował:P (stożek wystarczy umyc benzyną ekstrakcyjna i wytrzyma jeszcze długo) a wywnioskować można z tego co piszesz, że wymieniłeś filtr bo był brudny, idąc tym tropem przepływka siada przed każdą wymianą zwykłego, brudnego już filtra?

Ostatnia edycja:
Generalnie to jeśli włóknina która w moim filtrze spełniała rolę filtrującą była na tyle mokra że po rozwaleniu filtra można było wycisnąć trochę wody to znaczy że jest źle. Więc jak mógł on pobierać żądaną ilość powietrza ?, no nie da rady. Jestem motocyklistą od wielu lat, mam też filtr stożkowy w motocyklu, ale dopracowany gąbkowy K&N który faktycznie da się wystroić ładnie na mapach zapłonu, czyścić do specjalnymi sprejami by zaciągał to co trzeba a reszta się do niego po prostu przyklejała. Z chęcią zobaczę fotki twojego filterka, bo to co na avatarze to twój silnik ? Na sezon będę robił profesjonalną grodź żeby łapał zimne powietrze z pod zderzaka i będzie dobry filterek stożkowy.

Z chęcią zobaczę fotki twojego filterka, bo to co na avatarze to twój silnik ? Na sezon będę robił profesjonalną grodź żeby łapał zimne powietrze z pod zderzaka i będzie dobry filterek stożkowy.

tak to mój silniczek. Ja sobie stożek dałem w puszke po ori filtrze tyle, że jest otwarta. Według mnie dobre rozwiązanie, bo puszka ma dolot zimnego powietrza z nadkola i filtr jest osłonięty od ciepła i brudów, a co ważniejsze stożek jest tam gdzie oryginalny filtr a długość dolotu też ma znaczenie.

- - - Updated - - -

DSC_0038.jpg

- - - Updated - - -

sorki za jakośc ale zdjęcie tel. robiłem :P

Przepływomierz zaraz za filtrem ? w oryginalnej rurze i dopiero filtr założony ?

Przepływomierz zaraz za filtrem ? w oryginalnej rurze i dopiero filtr założony ?

przepływomierz to jest ta rura, czarna z wtyczką na czujke. I przepływke mam właśnie na filter założoną, czyli mniej więcej w oryginalnym miejscu, dopiero później kolano, rura, kolano i przepustnica....

- - - Updated - - -

Skupmy sie na wydechu
a masz jakieś sensowne pomysły??

Po prostu nie bijcie piany....
Czekamy na foto maciasa

Cisza w temacie juz długo. Ja dawno zrezygnowałem z podwójnego wydechu i bedę robił tylko małą poprawę przepływu spalin tzn wyrzucam katalizator, jako, że mam 1 sonde nie będzie z tym żadnego problemu i w to miejsce jak pisałem kiedyś strumienica i środkowego tez sie pozbywam i tu pójdzie przelotowy tłumik. Końcowy zostaje seria bo po pierwsze jest jeszcze niezły i da trochę więcej ciśnienia na wydechu niż jakaś dajmy na to przelotowa taniocha z allegro po drugie ciekawy jestem jak będzie to brzmieć... Tylko niech się trochę cieplej zrobi bo teraz cokolwiek dłubać nawet w garażu to masakra :D Jak już sie uporam z tym to wrzuce jakieś fotki dla potomnych :P

Podobno da się to zrobic. Dobry elektronik powinien sobie poradzic. Chodzi chyba o to, żeby dać sygnał na sonde za katalizatorem z tej przed, ale nie jestem pewien i nie chce Cie wprowadzić w błąd. Za to znam gościa-elektronika, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych (jakby co ze śląska)

Amortyzatory
Powrót