2 x Podwójny wydech w 166?

damian89

Nowy
Auto
AR 166 3.2
Witam . Panowie wiecie cos na temat przerobienia seryjnego podwójnego wydechu w 166 3.2 V6 na podwójny po obu stronach ( taki jak w 159 2.4 JTDM) . chciałbym poprawić dzwiek wydechu :) na stronce Raggazona czy SS nie ma dedykowanych podwójnych dla 166:(.

- - - Updated - - -

nikt nic nie wie :(

Moim zdaniem niezbyt ładnie by to wyglądało,166 jest pełną gębą limuzyną,a nie bolidem pościgowym.

zły pomysł
jak juz chcesz tak to 2rurka
i przelot jakiś 2.5"?
ale jak koledzy mówią to jest limuzyna a nie bolid

Eeee tam. Jeśli tylko w zderzaku nie zrobisz nieładnych dziur a same wydechy będą mniejsze od wiader to jest modyfikacja, która pasuje do 166. To jest limuzyna, ale w wersji TI całkiem szybka przecież :)

Eeee tam. Jeśli tylko w zderzaku nie zrobisz nieładnych dziur a same wydechy będą mniejsze od wiader to jest modyfikacja, która pasuje do 166. To jest limuzyna, ale w wersji TI całkiem szybka przecież :)
Jest całkiem szybka no,ale taki podwójny wydech zalatuje mi troche agrotuningiem no,ale co kto lubi :)

Przecie 159 też ma podwójny w mocnych wersjach. Nie przesadzajmy. Ja jestem przeciwny "zmianom stylistycznym", ale takie normalnej wielkości rurki umieszczone symetrycznie niczego nie zepsują.
Choć sam bym sobie nie zrobił takiej modyfikacji.

PROSZE nie rób tego podwójnego wydechu to pasowac moze do GTV czy Spidera ale nie do TAKIEJ piéknosci jaka jest 166 3,2

W takiej limuzynie jakoś nie razi:
180.jpg

Ani w takiej:
jaguar_xf_drive_experience_2008_02.jpg

wygląda bardzo fajnie ale ja wolałbym pozostać przy seryjnym zderzaku :) no i myslę ze mozna cos lepszego dobrac jeśli chodzi o końcówki wydechu :)

Jeśli z prawej założysz dokładnie taki zestaw, jak jest seryjnie z lewej i podobnie podetniesz zderzak to moim zdaniem będzie super. Od zakupu XFa byłem o krok dwa lata temu. W sumie dobrze, że nie wyszło, bo do dziś już by go i tak zlicytowali :/

A ja i tak wolę żeby nie było widać że coś mam pod maską .
Lepsza niespodzianka na światłach hehe .
Pozdrawiam

Tutaj fajnie to wygląda. Czyli można fajnie to zamontować bez jakieś strasznej rzeźby.

Załączniki

• 2jd2ih0.jpg
    2jd2ih0.jpg
    93.4 KB · Wyświetleń: 1,362
Najważniejsze żeby było zrobione ze smakiem ;) Jestem za taką modyfikacją :) szczególnie w takiej wersji 166 :)

dokładnie o takie cos mi chodziło !! kolega Emek trafił w 10-tkę . gdzie mozna cos takiego wykonać ? w MG motors powiedziano mi że się nie podjemą tego ponieważ istnieje ryzyko zapalenia się samochodu ;/

Amortyzatory
Powrót