[145] Gleba tanim kosztem

• Autor wątku Autor wątku wube
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

wube

Nowy
Auto
Alfa Romeo 145 boxer
Witam.
Chciałbym posadzić swoje auto na glebie i na necie znalazłem całkiem fajne rozwiązanie. Wystarczy do tego 8 zacisków do lin chciałbym nimi ścisnąć 2 zwoje do siebie w ten sposób posadzić auto trochę niżej. Co myślicie o tym pomyśle? W przyszłości kupił bym sprężyny ale na razie chcę zobaczyć jak to będzie wyglądało. ;)

nie zakładaj żadnych zacisków, jak Ci w czasie jazdy któryś puści to znajdziesz się w rowie,
jak Cie nie stać na zglebienie auta poczekaj, odłóż trochę kasy i kup normalne sprężyny obniżające, śledź znany portal aukcyjny, mi się kiedyś udało nabyć oryginalne Eibachy -40 do focusa za 50zł za parę, trzeba tylko wyczekać okazje

a te zaciski to się nadają do jednego pudła z magnetyzerami i strumienicami

Szczerze mówiąc to nie wierze w to, co przeczytałem. Odpuść sobie taką rzeźbę, dozbieraj kase i zrób to porządnie.

Pytasz co myślimy.... Ja myślę da się, ale jaki to ma sens to nie wiem. Załóżmy nawet, że to zrobisz - przy ugięciu sprężyna będzie obijała się o te ściski. Sprężyny nowe można kupić za 350zł a używane taniej więc po co robić takie druciarstwo?

To już lepiej zrobiłbyś ucinając np. po jednym zwoju sprężyny, chociaż i to nie jest wyjściem z sytuacji.
Dobrze radzą koledzy wyżej - kup sprężyny, a w następnej kolejności amortyzatory o krótszym skoku.
Jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda obniżona Twoja Alfa na żywo to ją załaduj. Wrzuć do bagażnika ze 3 worki cementu, z przodu również i zobaczysz czy wizualny efekt jest taki jakiego się spodziewałeś.
Pozdrawiam.
- Rafał

Czytam i mało na podłogę nie j**łem :D
Sprężyny Sparco kupisz za 350zł, dostawa gratis i gleba - 35mm jest. Drut tuning to sobie odpuść.

widze ze kolega to z kaskaderów pochodzi ...
zimówki to zło ... a zglebie auto sciskami do bagazu ...
jak dobrze ze do rzeszowa mam cała polske do przjechania ... bo bym sie bal na ulice wyjsc

komuś tu spodobało się niewłaściwe wozidełko...

i jeszcze boxer... to będzie krótka, ale burzliwa znajomość...

Ostatnia edycja:
Przyznaje się to był poj*** pomysł ale nie chodziło mi oto żeby na tym jeździć nie wiadomo jak daleko i długo :P. Wczoraj dostałem sprężyny wsadzę je jak będę miał trochę czasu i zobaczę jak to będzie się prezentowało.

Przyznaje się to był poj*** pomysł ale nie chodziło mi oto żeby na tym jeździć nie wiadomo jak daleko i długo . Wczoraj dostałem sprężyny wsadzę je jak będę miał trochę czasu i zobaczę jak to będzie się prezentowało.

to nie chodzi o to gdzie i ile będziesz na tym jeździł, ale nawet jak będziesz śmigał w koło komina, a nie daj Boże trafisz na jakąś nieznaną Ci dziurę i któryś z tych zacisków pęknie to skutki moga być fatalne. Poza tym załóżmy, że będziesz chciał to ściągnąc po roku- dwóch, myślę, że sama sprężyna to odczuje.

Komplet nowych sprężyn kosztuje 350 zł, ale myślę, że gdybyś troszkę poszperał bardziej wnikliwie to utniesz jeszcze kilka złotych pewnie:)
Ja uważam, że nie ma sensu bawić się w żadne zaciski. Jak już tuningować to z klasą, pomysłem i gustem :) ps. tym bardziej, że obniżenie samochodu o 3 cm nie wymaga jeszcze wymiany amortyzatorów :)

Ja bym tam bardzo boxera nie obniżał. Przy seryjnym zawieszeniu można ładnie kolektorem wydechowym przywalić.

Witam.
Chciałbym posadzić swoje auto na glebie i na necie znalazłem całkiem fajne rozwiązanie. Wystarczy do tego 8 zacisków do lin chciałbym nimi ścisnąć 2 zwoje do siebie w ten sposób posadzić auto trochę niżej. Co myślicie o tym pomyśle? W przyszłości kupił bym sprężyny ale na razie chcę zobaczyć jak to będzie wyglądało. ;)

To spuść sobie powietrze z kół albo wrzuć worek ziemniaków do bagażnika:lol: taniej to już się chyba nie da;)

Wiesz ile kosztuje worek ziemniaków? Lepiej już do bagażnika gruzu na wrzucać bo można mieć taki za free ;)

Tak czy siak - tanio się da, ale nie aż tak tanio jak są niektóre pomysły.

A dolicz koszty wiaderka ... to nie są Panie tanie rzeczy :D

Wiesz ile kosztuje worek ziemniaków? Lepiej już do bagażnika gruzu na wrzucać bo można mieć taki za free

no dobra, ale wtedy tylko tył pójdzie w dół :D a co z przodem? Zrobić odlewkę wygłuszenia maski z betonu? :D

Amortyzatory
Powrót