Wydech do 156

Momento

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.0 TS
Witam,
Posiadam alfe 156 2.0 TS i mam cieniutką ,,rurkę'' co mi troche przeszkadza, mam wyciete katalizatory bo na co to komu i warkocze troche jak diesel xd, chciałbym troche to zagłuszyć grubym basowym tłumikiem, mniej wiecej takim ze jak odpale rano to cała wieś wstanie na nogi :D może bez przesady, ale tak jak napsiałem gruby basowy dzwięk, czy to bedzie podwojna koncowka czy pojedyncza bez roznicy, i teraz właśnie pytanie do posiadaczy alf 156 z fajnymi wydechami z takim dzwiękiem pytam o opinie, ktore najlepsze itd, najlepiej bezposrednio z linkiem to wydechu, najlepiej z allegro :P

Pozdro.

Witam,
Posiadam alfe 156 2.0 TS i mam cieniutką ,,rurkę'' co mi troche przeszkadza, mam wyciete katalizatory bo na co to komu i warkocze troche jak diesel xd,

Jak warkocze jak diesel to tego nie zagłuszysz żadnym tłumikiem, trzeba wariator zregenerować, a przy okazji na Allegro nie ma porządnych części do wydechu, same dziadostwo

Wiem jak warkocze i wiem od czego bo sam kazałem wyciąć te katalizatory :P No i nie musi byc koniecznie z allegro, koniec koncow nie chodzi mi o zagluszenie, tylko to to przy okazji a chodzi mi o tłumik, z grubym basowym dzwiękiem tak jak napisałem z pierwszym poście. ;]

Jak chcesz mieć gruby basowy dźwięk, to wywal wszystkie tłumiki. W sumie powyżej 1500obrotów nie będzie to już mialo znaczenia, bo nie będziesz słyszał własnych myśli, a na dodatek taki tjuning - przy redukcji będą szły z wydechu marchewy. Na wiosce nikt czegoś takiego nie ma.

Kup to: http://allegro.pl/tuning-ladniejszy-niz-bmw-mercedes-honda-zamiana-i2758800570.html Będzie lepsze niż alfa, ale co tam alfa. Nawet niż bmw, mercedes czy honda, w końcu o to chodzi.

Możesz też kupić to: http://allegro.pl/soundracer-maserati-v10-sound-racer-i2754267956.html będziesz miał V10 z maserati w alfie z tsem...

A Teraz serio - sprzedaj, auto, kup golfa.

Zdziwiłbyś się jak ważny jest katalizator dla pracy układu wydechowego. Zwłaszcza przy dwóch sondach, kiedy druga jest za katalizatorem. Nawet jeśli jest jedna, to i tak pozycja katalizatora ma znaczenie przy tworzeniu efektów falowych w układzie wydechowym. Katalizator można zastąpić uniwersalnym katalizatorem o danej srednicy, lub ewentualnie jakimś tłumikiem rozprężnym, tak aby spaliny miały sie od czego odbijać. Przynajmniej tak mi się gdzieś o uszy obiło.

Momento zadał konkretne pytanie, a wy nie wiedzieć czemu jak z uzi zamiatacie negatywnymi komentarzami, a człowiek tylko zapytał jaki wydech byłby dobry do jego belli ehh ;/

Nie rozumiem ludzi na tym forum ?? Proste pytanie ktos zadal, a wszyscy jada z golfami itp! Opanujcie się!!! To jest wlasnie pie***lona tolerancyjna polska...

Kolego jezeli chcesz zbudowac wydech zacznij rowniez od kolektora wydechowego, tylko wtedy to ma sens.. Co do srednicy to 2.25" bedzie idealny pod twoj silnik. Jezeli nei chcesz miec glosnego wydechu (ja mam w hondzie 130 db ale ona jest na ulice i na tor) to musialbys uzyc przelotowych tlumikow najlepiej mtecha (cena do jakosci adekwatna)

ciekaw jestem wiedzy ludzi wypowiadajacych sie tutaj i napinajacych nie wiadomo czym...(żal jak uj...)

Amortyzatory
Powrót