Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
to po zalozeniu tego wszystkiego przyda sie korekta softu,
alumki juz w drodze nowe opony juz sa w garazu, neony i wlot powietrza wczoraj dostarczono, ospojlerowanie zamowione... takze powoli ja szykuje![]()
Pomijając kwestie wyżej już opisywane
BOVa montujemy miedzy przepustnice a intercooler. Tylko gdzie u licha w Alfie wpiąć sie bezinwazyjnie? Gdzie jest DV (chyba tak to sie nazywa) i czy BOVa montuje sie zamiast niego czy razem z nim? Przejrzałem troche rurska i doloty sroty i nie mam pomysłu po za tym że podciśnienie musze wziąc z kolektora
(2.0 V6 turbo)
Zawór upustowy montujemy tam gdzie potrzebujemy. Nie musi być koniecznie między IC a przepustnicą.Pomijając kwestie wyżej już opisywane
BOVa montujemy miedzy przepustnice a intercooler. Tylko gdzie u licha w Alfie wpiąć sie bezinwazyjnie? Gdzie jest DV (chyba tak to sie nazywa) i czy BOVa montuje sie zamiast niego czy razem z nim? Przejrzałem troche rurska i doloty sroty i nie mam pomysłu po za tym że podciśnienie musze wziąc z kolektora
(2.0 V6 turbo)
![]()
U mnie to wygląda tak. Czyli krótko mówiąc wąz idący od (zdaje sie DV, to okrągłe z wężykiem podciśnienia - czerwone kołko) DV ślepie przy rurze dolotowej, a od strony przepustnicy podpinam do BOVa, no i wykorzystuje od razu wężyk od sterowania DV do BOVa?
Jest jeszcze jedna kwestia.
Rozumiem że zawór upustowy na turbosprężarce pracuje bez zmian, martwi mnie tylko czy np przy takiej zmianie nie nastąpi przeładowanie? BOVa sie jakoś reguluje?