Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To Manifold Absolute Pressure Sensor (czujnik ciśnienia absolutnego w kolektorze) czy Mass Air Flow Sensor (przepływomierz)?Obawiam się że jest MAP (MAF?) sensor i przepływka.
O to juz pytaj speców od twojego silnika.Kurde, nie miałbym przepływki?
Dzieki za informacje jeszcze raz. Zawór załozony - ciekawy bajer. Do tego moge powiedzieć z czystym sumieniem że auto po zmianie biegu a bez włączania sportowego trybu przepustnicy o wiele szybciej sie zbiera - bardzo dziwne biorac pod uwage zasade działania tego cuda.
Zapytam się tak z ciekawości, czy jest jakaś możliwość, zrobienia tego specyficznego efektu dźwiękowego BoV'a po puszczeniu gazu? Czyli chodzi mi o to, jak silnik schodzi z obrotów. Z tego co się orientuję, to działa na zasadzie, że jest tak zwany zawór atmosferyczny i on właśnie wypuszcza powietrze na zewnątrz i słychać te specyficzne "puff", a nie tak jak jest to domyślnie czyli z powrotem w obieg. Ciekawi mnie to, bo od zawsze podobało mi się to przy zmianie chociażby biegów![]()
wszyscy mi mówią że to sobie wymysliłem, ale tak po prostu jest. bez włączonego "sporta" auto wyraźnie lepiej przyspiesza po zmianie biegu na wyzszy.
To akurat możliwe - w końcu to nie nowe auto.może dv był walnięty i popuszczał w obieg powrotny ciśnienie?![]()