[Pomoc] Oswitlenie srodka auta

• Autor wątku Autor wątku DavidJ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DavidJ

Guest
Mam taki problem ze nie mam w srodku przy nogach oswietlenia w swojej alfie i to mnie strasznie irytuje, chcialem podlaczyc ledowe oswietlenie lecz nie wiem zbytnio do czego to podpiac. moze ktos wie czy do tego czujnika od drzwi jak podlacze to bedzie dzialac. bo chodzi mi dokladnie zeby sie zapalaly przy otwarciu drzwi. jesli bedzie pod ten czujnik dzialac to jeszcze taka sprawa gdzie kabelki od tego czujnika znajde??

Czujnika w drzwiach nie masz, jest on w zamku drzwi, a ciągnąć stamtąd kabel to głupota. Najlepiej podłączyć pod światło wewnętrzne. Tak więc albo znaleźć sygnał za skrzynką bezpieczników albo pociągnąć kabel od światełka przy lusterku. Wystarczy tylko plus.

Czujnika w drzwiach nie masz, jest on w zamku drzwi, a ciągnąć stamtąd kabel to głupota. Najlepiej podłączyć pod światło wewnętrzne. Tak więc albo znaleźć sygnał za skrzynką bezpieczników albo pociągnąć kabel od światełka przy lusterku. Wystarczy tylko plus.

Ja nietstey ostatnion zacząłem się bawić w przeciąganie kabla z drzwi i żałuję strasznie. NIe warto tyle zabawy bo i tak mi nie działa. Więc dziś spróbuję tą drugą opcję.

Ja podlaczylem pod swiatelko nad lusterkiem, kablem troche grubszym niz glosnikowym i pociaglem kabel pod obiciec sufitowki a listwe ledowa przykleilem nad pedalami i powiem wam ze efekt jest fajny i praktyczny tylko niestety jak chce wlaczyc swiatelka na pedaly musze zapalic swiatla kokpitu;/, osobiscie mi to nie przeszkadza ale nie kazdemu moze sie to podobac. Jak zrobie foto to podesle

Możesz podpiąć bezpośrednio pod akumulator z tego co się orientuję, ale wtedy raczej nie będą się zapalały przy otwieraniu drzwi. Znajomy w astrze robił takie podświetlenie w kabinie i w bagażniku. Podpytam go jak on to robił i gdzie podpinał

Amortyzatory
Powrót