Działałem ale przestałem, sklep przestał odpisywać na maile (pewnie im się nie chciało dla paru małych sprężynek zwłaszcza jak klient kombinuje) i ja przestałem się tym interesować. Temat przegrał z tzw. "życiem codziennym"![]()
Działałem ale przestałem, sklep przestał odpisywać na maile (pewnie im się nie chciało dla paru małych sprężynek zwłaszcza jak klient kombinuje) i ja przestałem się tym interesować. Temat przegrał z tzw. "życiem codziennym"![]()
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
panowie zamiast malych kolorowych moze cos takiego
youtube.com/watch?v=_B8DAK-2pIE tylko poczatek adresu dodajcie
Podejrzewam że problemu ze zrobieniem otwierania/zamykania by nie było. Na otwieranie zastosować można sprężyny jak już większość kolegów wie, natomiast na zamykanie (i tu zaczyna się zabawa).
1. Dołożyć krańcówkę (odpowiedzialna za to czy klapa zamknięta/otwarta)
2. Podpiąć się pod sterowanie otwierania centralnego klapy
3. Przerobić sterownik by działał przemiennie (krańcówka zwarta otwieranie/ rozwarta zamykanie)
4. Silniczek 12 V , linka, bęben na który linka będzie nawijana
5. Silniczek musiałby posiadać sprzęgięłko aby puszczał linkę po zamknięciu klapy
I koszta wcale nie takie straszne![]()
Ostatnio edytowane przez .MC. ; 18-05-2016 o 00:00
Panowie ktoś już coś działał z sedanem?? Ja jestem chętny do testów tylko jakby mi ktoś napisał jakie sprężyny kupic które jeszcze nie były testowane w sedanie a mogły by zadziałać. Czy te dłuższe o numerze 1S19045 zmieszczą sie??
Sam przerabiałem temat z dołożeniem sprężynek niebieskich pod siłowniki klapy w 159SW i zauważyłem że po montażu i zamknięciu klapa odstaje więc sprężynki wykrzywiają mocowania zawiasów skróciłem je o połowę i klapa przestała się odkształcać odskakuje na tyle że można tam włożyć palce i się nie ubrudzić.
teraz myślę o zrobieniu tego w sw bo to pod marketem jest mega wygodne tu projekt z przed xx lat 10 chyba pamiętam jak naciągałem drut sprężynowy (połamał mi wtedy zebra ;-P ale poskładane dało efekt :-) dodałem tylko 2 dodatkowe długie sprężyny podczepione do klapy i mechanizmów dźwigni byle podnieść te 8 - 15 cm klapy ze spojlerem później leciało już na oryginalnych sprężynach
dla 159 dalej nic się w temacie automatyki klapy nie ruszyło ?
U mnie dopiero latem najpierw muszę siłowniki wymienić puzniej gumy na odboje w klapie i będę kombinował dalej narazie założyłem sprężyny na siłowniki żeby choć trochę klapa odskoczyła żebym mógł paluchy wsadzić pod krawędź i to się udało
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Didi1102 ; 19-12-2016 o 14:31
Wpiszcie na Alledrogo "automatyczne otwieranie bagażnika"
Będę się przymierzał do kupna tych siłowników, Kwestia zapytania się czy będą pasować, filmiki są na każdej aukcji to wglądu i wygląda to obiecująco.
allegro.pl/listing?string=automatyczne%20otwieranie%20bagażn ika%20&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-aut-1-1-1003