200hp 2.0JTS

Krusza kasa - Krusza zabawki. Jak mnie to wkurwia - to zagladanie do czyjegoś portfela i mówienie mu co ma zrobić. Jak bedzie chciał założyć turbo-kompresor-galgulator to sobie kurwa założy. Albo nie.
A ty culmen - masz cos do pokazania czy nie?

Ale nie rozumiem co Ci przeszkadza że ktoś idzie swoją drogą?? Plujecie jadem a sami nic poza serią w wozach nie macie. Temat byl o tym że z JTS'a 200 koni tanio sie zrobić nie da a zrobiła się z tego parada hejterów.

W mojej serii każdy element jest grzebnięty, tylko nagłośnienie jak na razie nie ruszane, ale na zajączka będzie skończone. Chyba ze po twojemu wymiana skrzyni dołożenie Q2, zmiana zawiasu, wydechu, dolotu, gratów w układzie hamulcowym i dupny program od najlepszego Tunera JTDków i zmiana image auta to seria
Przynajmniej już wiem u kogo pracujesz albo czyim jesteś znajomym kolego Culmen :)
Alfa Kiviego udowadnia bardzo dobrze jaki potencjał drzemie w tym silniku. Ale na forum widzę najlepiej albo swapować na V6, albo zrobić chipa w JTDku.
Zanim Teddy nie skończył swojej, 20VT nie było dopuszczalną opcją :)

Niestety przy moich warunkach każde opóźnienie niepoważnego warsztatu odbija się czkawką w postaci 3 miesięcznego opóźnienia...
Nie pracuje tam tylko był na wymianie olejów wtedy kiedy i mi coś wymieniali (tydzień przed zlotem apropo), Krusz są niepoważne warsztaty, ale i klienci też niekiedy są niepoważni i maja tysiące pomysłów, które się często zmieniają.
Swap na 3.0, albo 20Vt to jedyna dobra droga, poza tym co ty piep.... chyba dobrze wiesz że 20VT siedziało w 145-ce zanim ci te pomysły w ogóle przyszły do głowy i jeszcze do tego upchnęli tam klimatyzację
Co do potencjału T.Sa to o czym my mówimy, gdzie jest ten potencjał ze z ciekawości spytam??????
Podstawowa sprawa kivi ile robisz na rok swoim T.Sem, używasz go na co dzień????????????

Ostatnia edycja:
Krusza kasa - Krusza zabawki. Jak mnie to wkurwia - to zagladanie do czyjegoś portfela i mówienie mu co ma zrobić. Jak bedzie chciał założyć turbo-kompresor-galgulator to sobie kurwa założy. Albo nie.
A ty culmen - masz cos do pokazania czy nie?
Nie znasz wszystkich zmniennych

Pisz pisz, chętnie poczytam :)
Poczekam jak skończysz i się gdzieś spotkamy, ja będę samochodem na A

Powiem tak kolego - nie wiem kim jesteś, nie wiem co wiesz, ani nie wiem po kiego wała się tu wypowiadasz.
Gwarantuję Ci, że bardziej możesz zaszkodzić niż pomódz osobie którą chcesz bronić.

Cos z cytatami siadlo chyba....

Ale kogo bronie i przed czym????????????
Ale ty za to coś sugerujesz drogi kolego, samochód ma być na tor, no to kaszana z tego auta rakiety nie zrobisz i chyba musisz się o tym naocznie przekonać

W mojej serii każdy element jest grzebnięty, tylko nagłośnienie jak na razie nie ruszane, ale na zajączka będzie skończone. Chyba ze po twojemu wymiana skrzyni dołożenie Q2, zmiana zawiasu, wydechu, dolotu, gratów w układzie hamulcowym i dupny program od najlepszego Tunera JTDków i zmiana image auta to seria

No stary chwalisz się modami których większość ktoś zrobił za Ciebie a ty auto w takim stanie kupiłeś - lepszego poparcia dla swoich racji nie mogłeś znaleźć. Ja w tym miejscu kończę dyskusje.

Skrzynia biegów starego właściciela odeszła do pana przed dwoma tygodniami, jest nowa i inna, sprzęgło całkiem inne, zawias moja robota, z hamulców został tylko oplot starego właściciela, Q2 jest poskładana i przerobiona bo stara zeszłą, wydech za moich czasów, wnętrze też za moich czasów się zmieniło, wiesz co zostało po starym właścicielu- program
Krusz mylisz się, jak mnie pamięć nie myli raz byłeś w miejscu gdzie ja przebywałem

Ostatnia edycja:
Rocznie robie od 8 do 10 tys km. samochod uzywany codziennie. Ostatnio robilem trase do uk w sumie ok 2,5 tys km.
Co do potencjalu to ja sie zadowalam jakimis tam biednymi 400+ KM (1,5b peak). Nie mam czasu auta dostroic do konca, bo za duzo roboty teraz mam i nie bardzo moge poupalac w nocy(a ze stroje sam na podstawie logow to troche czasu na to potrzeba), poza tym doszlo dziecko i jak chce wyjsc noca pojezdzic to slysze, ze "nie bo nie chce zebys przy 240km/h wjechal w słup".

Z tego co widzialem, ze ludzi zrobili z TwinSparka;
1.6TS 380KM
2.0TS 650KM
2.0TS 700KM
145 2.0TS 450KM
i w produkcji 2.0TS 1000KM

ps. po co tyle hejtowania? zazdroscisz, ze ktos robi cos na co sobie nie mozesz pozwolic bo złamalbys swoje oklepane spojrzenie na tuning? tuba w bagazniku, pomalowane zaciski i tarcze na czerowony, zolte amortyzatory mts czy tlumik koncowy to taki tuning jak robi kazdy golfiarz i hondziasz.

Co tam w skrzyni modziles? wzmacniales zebatki shot peening'iem, polerowales je, azotowales? wymianiales/dorabiales jakies przelozenia? Czy wymieniles tylko skrzynie bo stara sie zuzyła?

Nie pracuje tam tylko był na wymianie olejów wtedy kiedy i mi coś wymieniali (tydzień przed zlotem apropo), Krusz są niepoważne warsztaty, ale i klienci też niekiedy są niepoważni i maja tysiące pomysłów, które się często zmieniają.
Swap na 3.0, albo 20Vt to jedyna dobra droga, poza tym co ty piep.... chyba dobrze wiesz że 20VT siedziało w 145-ce zanim ci te pomysły w ogóle przyszły do głowy i jeszcze do tego upchnęli tam klimatyzację
Co do potencjału T.Sa to o czym my mówimy, gdzie jest ten potencjał ze z ciekawości spytam??????
Podstawowa sprawa kivi ile robisz na rok swoim T.Sem, używasz go na co dzień????????????

Ostatnia edycja:
kivi, ja proponuję, żebyś tak jak Teddy skończył "dyskusję" - bo co nie napiszesz i co nie zrobisz, i tak będziesz tym gorszym. Wielki tjuner odstawił auto do warsztatu na mody i się chwali jak to nie ma wielce podłubanego auta. kylo, szkoda tylko, że po tym co napisałeś - dalej masz serię. I dopóki nie zrobisz tego, co kivi i Krusz to za ch. nie zrozumiesz o co tak na prawdę w tej "zabawie" chodzi i dlaczego wygląda to tak a nie inaczej.

I dopóki nie zrobisz tego, co kivi i Krusz to za ch. nie zrozumiesz o co tak na prawdę w tej "zabawie" chodzi i dlaczego wygląda to tak a nie inaczej.
Tak tak macie racje, trzeba sobie posypać głowę popiołem, z tym że ja widziałem na oczy te graty i samochód Krusza, a wy co, widzieliście na żywo ten kompresor??????????
O ile na początku wszystko mi się podobało, to po głębszych oględzinach zdanie mi się przestawiło o 180'
T.S ma potencjał taki sam jak każdy inny silnik, a pokażcie mi jak te kosmiczne moce jeżdżą na czymkolwiek innym niż prosta, widziałem te koniuchy w akcji kilkakrotnie i sensu w tym nie widzę, zwłaszcza że za taka forsę jaka tam wpompowano nie dość że może być szybciej to i na zakręcie jest w stanie pojechać o niebo lepiej
Kiviego i innych się nie czepiam jakby nikt nie zauważył i użyłem chyba gdzieś tutaj stwierdzenia "w tym przypadku", co do przelotu to pomnóż swój przez 4 tylko Alfą a jedynie nią nie jeżdżę
Siewcu, dałeś popis z E39 (normalnie kilka wspomnień sprzed lat mi przed oczami przeleciało, jakieś Omegi MV6 i cieniasy sportingach i żdziwko jak 68 kuni zostawia w tyle ponad 200 ) i jakbyś nie zauważył mam JTD, a z tego gówna to już całkowicie rakiety nie zrobisz, i zaciekawiło mnie że dalej mam serię, to co musiałbym zrobić z Autem na gnojówkę żeby nie było seryjne- jeb... nim w ścianę?????????
Może resztę naszych wypocin przeniesiemy na PW.

Ostatnia edycja:
Najbardziej porażające w tym wszystkim jest to, że zostawiając samochód w renomonwanym warsztacie osoby trzecie "macają" go bez mojej wiedzy a potem pierdolą jak pojebani na forum.

Jeśli chodzi o jazdę po zakrętach - zastanów się dlaczego JEDYNYM homologwanym dla FIA silnikiem w 156 i 147 jest Twin Spark :)
W dalszą dyskusję o właściwościach jezdnych nie będę się wdawał nawet, bo to już zakrawa o masohizm.
Dla mnie EOT, i widze, że muszę poważnie porozmawiać z ludźmi u których zostawiam swoje auto...

Ostatnia edycja:
Po pierwsze miałem z dwie godzinki jak moja wisiała, twoja wisiała obok, nawet nie dotknąłem twojej Alfy po pierwsze jak również gratów, po drugie najpierw skontaktuj się z innym człowiekiem żeby usunął fotki z neta bo każdy to może zobaczyć, ogólnie to wsio mi się podobało, poza tym motorem jak zobaczyłem co to to łapki opadły, ile ty z tego chcesz wykrzesać
Co do FIA to chmm są różne regulaminy ty mówisz o tym które ci pasują i teraz jedna rzecz po której już się nie odezwę
No więc lecimy
2.5 V6 - 1405kg - http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=110748
2.0 JTS - 1285kg - http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=110770
1.9 JTD 1305kg - http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=110792
1.8 TS - 1285kg - http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=110704

Dokładnie 120kg na przedniej osi różnicy. Przeniesienie akumulatora do bagażnika tego nie naprawi :)
Jak do swojego 1.8 T.Sa wsadzisz na przód kompresor orurowanie IC i co tam jeszcze miałeś to tak jak napisałeś przeniesienie akumulatora do bagażnika tego nie naprawi a do kloca się zbliżyłeś
Spotkamy sie kiedyś i mi wytłumaczysz parę rzeczy

Amortyzatory
Powrót