Zestaw sobie 1.9 jtdm z 1.9 tdi. Wtedy pogadamy
A prosze uprzejmie: ASZ ma 130km JTD 16v - 140/150.ASZ po programie to 170km i tak samo JTD.W ASZ wymieniasz cooler i masz jakies 180km,w JTD już ponad 190,a nie którzy mieli i rowne 200.W asz wymieniasz turbo ,ale nie masz paliwa,w JTD wymieniasz turbo i masz okolice 210-220km

.Możesz powiedzieć ,że jest jeszcze ARl,ale tam sprawa ma sie tak samo.
Przewagą niemieckich jednostek jest to ,że są już rozkminione dzięki popularności.JTD coś tam drgneło,ale nigdy nie bedzie tak popularnie modyfikowane jak TDi. Nowe CR-y niemieckie dopiero są ruszane,a przecież pare lat są już na rynku.
Poza tym tak jak Cinek pisze: zrobić moc w common reil a w PD czy VP to zupełnie inna bajka.
Nie porównuję 2.4 do jakiegokolwiek 1.9, mam tylko na mysli,że z seryjnych 210km,zmieniamy sobie turbo i Dp, i po programie wychodzi nam ponad 270km ,a to już moc całkiem znacząca, biorąc pod uwage nie wielki zakres przeróbek.
Nie piję do niemieckich konstrukcji, ba sam jestem nimi bardzo zainteresowany i bardzo szanuje każdego, kto chce przeznaczyć pieniążki na modyfikacje swojego auta.
PS.Marti a co powiesz na to: seryjnie miałem 136km ( hamownia 145/370) ,a po programie i wycieciu dpf 225 /470