„Intercooler” AR 147 JTDm

No to robimy wtryski zeby byly na tip top(jeden ciut podlewa) i bedziemy dzialac z chinolem550x180 .Po montazu wizyta u cinka i mysle ze 180km bedzie ok

wyskrobane z S6plus

W okolicach 2000rpm masz przepływy na poziomie 30dm^3 na sekundę, myślisz, że ten kawałek rurki który doda może z 5% z tego cokolwiek zmieni?
Oczywiście zakładam sensownie zrobiony układ a nie 10 kolanek po 180* i jednostronny IC (największe zło jakie widziałem!)

Oczywiście zakładam sensownie zrobiony układ a nie 10 kolanek po 180* i jednostronny IC (największe zło jakie widziałem!)
[/QUOTE]

jeśli jest dobrze układ zrobiony i dwustronny IC założony to naprawdę jest odczuwalna róznica :)

Nie chinskie intercoolery jednostronne sa naczesciej podzielone na 2 sekcje gora i dolna.
Chinskie zas to wiadomo ze jest to to samo co dwustronny z przespawanymi wlotami.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie chinskie intercoolery jednostronne sa naczesciej podzielone na 2 sekcje gora i dolna.
Chinskie zas to wiadomo ze jest to to samo co dwustronny z przespawanymi wlotami.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Raz rzeczywiście trafiłem dobrze zrobiony IC jednostronny z chin, ale taki ciężko upchać za zderzakiem bo tanki zajmują dużo miejsca...

Odgrzebię temat, gdzie w tej chwili można dostać taki intercooler, ktoś wie ???

Dzięki, widzę, że cały zestaw z orurowanie, złączkami i w sumie wszystko za 1k zł.

allegro.... moj np jest od TURBOWORKS i jest ok :)

A jak z orurowaniem, opaskami, łącznikami itp kupowałeś to u nich czy gdzie indziej no i ile Cię wyszło za to bo za intercooler ok 300zł ???

A jak z orurowaniem, opaskami, łącznikami itp kupowałeś to u nich czy gdzie indziej no i ile Cię wyszło za to bo za intercooler ok 300zł ???

ja wtedy dałem za IC 310 zł z wysyłką na allegro... a opaski, sylikony, rury i kolanka kupowałem na FMIC = 520 zł ( czerwone sylikony droższe od innych kolorów :( ) i robota 300 zł.

Rozumiem, problem w moim przypadku polega tylko na tym, że nie wiem co potrzeba konkretnie z fmic żeby to podłączyć. Podpowiedział byś mi konkretnie co potrzeba i w jakich ilościach ???

Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka

Rozumiem, problem w moim przypadku polega tylko na tym, że nie wiem co potrzeba konkretnie z fmic żeby to podłączyć. Podpowiedział byś mi konkretnie co potrzeba i w jakich ilościach ???

to juz chwile temu robiłem i za bardzo nie pamietam..... ale ja mam całe rury spawane i sylikony mam tylko na wejsciu/wyjsciu ( 4 sztuki w tym 2 są przejściowe 54 na 57/to sa te chyba przy IC, bo juz nie pamiętam gdzie które srednice były ) rury (54mm) chyba ok.2,5 m i chyba 4 kolanka pod 90 i 2 pod 45 .... i całe ruru spawane pod auto, cięte kolanka i pasowane by o nic nie wadziło :) najlepiej zamówić co z grubsza i się bawic zeby to doposowac ewentualnie cos potem dokupić, lub wziąść wiecej kolanek i potem sprzedać jak zostanie.... niektórzy znów robia proste rury i wszytskie kolanka sylikonowe wtedy samemu to szybko zrobisz bez spawania.... ale według mnie ładnej jest jak wszystko spawane :)

Najładniej to jest z giętej nierdzewki. Bez rzeźby w dodatku potrzebne tylko 3 kolanka. Miałem taki zestaw kiedyś w 147.

374.jpg

Najładniej to jest z giętej nierdzewki. Bez rzeźby w dodatku potrzebne tylko 3 kolanka. Miałem taki zestaw kiedyś w 147.

374.jpg

jak ktoś z głową pospawa i potem wszystko wyszlifuje też będzie ok. nom tylko dużo więcej zabawy :(

Panowie podepnę się sprowadziłem sobie taka 147 jtdm 120 km 400tys na zegarach ,pali, jeździ jak marzenie bezpiecznie do jakiej mocy można podnieść bez przeróbek i ingerencji .DZIEKI WIELKIE

Jeżeli wszystko jest OK z wtryskami i turbem to tak do 150-160KM zmianą mapy możesz ją bezpiecznie podciągnąć.

Amortyzatory
Powrót