10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Witam serdecznie. I ja podepnę się pod temat, gdyż szukam rurek do swojej belli i dziś wykonałem kilka telefonów które mnie troszkę zmartwiły.Nie mogę nigdzie znaleźć danego elementu. Pan z hurtowni specjalizującej się w wydechach stwierdził ze nigdzie jej nie dostane a używka nie bardzo wchodzi w rachubę. Może ktoś ma jakieś dostępne info pozdrawiam
na wiekszosci szrotów dostaniesz tą część a druga sprawa to taka że można byloby sie pokusic o równe portki , jezeli masz fundusze
No właśnie tu jest problem że dzwoniłem do kilku osób sprzedających części do alf i nikt nie ma a chciał bym teraz zrobić to odpowiednio. Reszta kombinacji wyjdzie w praniu puki co trzeba auteczko zawieść do kraju i zarejestrować
Alfeczka dostała mały bonus bo rurki wstawione od GTA używki ale stan rewelka zdrowe mam nadzieje że pośmigam trochę pozdro
No to teraz wykopię dinozaura
Alfa 156 2,5 V6 CF3 czyli 4 katy (2 w komorze silnika, 2 pod spodem).
Chciałbym założyć kolektory wydechowe od AR 156 V6 CF2 czyli bez katalizatorów.
Moje pytanie jest takie - czy te kolektory będą pasować bez żadnych przeróbek? Co wtedy zrobić z sondami?? Czy te kolektory też miały założone sondy?
Mam nadzieję, że na forum jeszcze ktoś zagląda i znajdą się odpowiedzi na moje pytania
You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo
Sondy z przodu wtedy nie ma, fizycznie pasują, co do sondy trzeba coś kombinować (da się choć szczegółów nie znam co zrobił mechanik jak już mnie to motor control failure drażniło) albo jeździć z 'motor control failure' , albo jeździć z kostką do OBD i programem na telefon i kasować co jakiś czas.
A wyjęcie kolektorów wydechowych i ich ponowny montaż to skomplikowana akcja, wymaga wyjmowania silnika??
You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo