Wynaleźliście mi tylko problem chłopaki
[MENTION=19198]Pablo[/MENTION] - gdybym chciał się zabrać za usuwanie nagaru w przyszłości to z czym to się wiąże? I jakie średnie koszty takiej operacji?
Wynaleźliście mi tylko problem chłopaki
[MENTION=19198]Pablo[/MENTION] - gdybym chciał się zabrać za usuwanie nagaru w przyszłości to z czym to się wiąże? I jakie średnie koszty takiej operacji?
24.05.2013-05.05.2015 Alfa Romeo Gtv 2.0 Twin Spark
09.05.2015-20.09.2016 Alfa Romeo GT 2.0 JTS
21.09.2016- Alfa Romeo 156 SW '02 2.4 @ 180PS+
13.04.2021 - Alfa Romeo Giulietta Sportiva 2.0 jtdm 150@208PS
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Ja wozu na gnojówke nie mam zamiaru sprzedawać
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Najprostsze jest dolozenie turbo, wtryski dodatkowe w kolektor ssacy (znika problem nagaru). Koszt wykonania w firmie tuningowej 10-15 tyś. Niskie doładowanie, seryjne graty i masz jakieś 150% fabrycznej mocy i momentu. Trochę droższe ze względu na sam kompresor jest zalozenie np. rotrexa zamiast turbo.
Jest jeszcze Eaton, ale efekt akustyczny odstrasza wszystkich prócz kierowców hond... Poza tym sprawność wzgledem rotrexa to przepasc.
ale bzdury, boże... 10-15k za odstawienie takiej rzeźni? co najwyżej idiota się tego podejmie, trzeba mieć dobrze nawalone pod czerepem, żeby takie rzeczy robić. może jeszcze dodatkowy układ zapłonowy do turbo?
A myślisz, że wspomniane w tym wątku toyoty z dodatkowymi wtryskiwaczami w kolektorze ssacym, przy dokladaniu turbo, jak mają zwiekszane ilosci paliwa w? Właśnie przez wymianę tych wtrysków na większe.
Przed tym jak powstał jts, był ts.. Jak był zasilany w paliwo, gdzie byly wtryskiwacze ?
Ostatnio edytowane przez mattman ; 19-12-2015 o 15:08
fajnie że ecu w alfie ogarnie dodatkowe 4 wtryskiświetny pomysł. w sumie widać, że bardzo duże pojęcie masz, jeśli twierdzisz, że jakaś zmota z garażu z piggybackiem(bo innej metody tu nie widzę w takim pomyśle i naszym kraju, jeśli ma to być wtrysk pośrednio-bezpośredni) będzie działać tak samo sprawnie i bezproblemowo jak rozwiązanie w samochodzie fabrycznym, nad którym stado inżynierów spędziło kupe czasu. i jeździ bezawaryjnie w milionach aut.
Ostatnio edytowane przez siewcu ; 19-12-2015 o 15:13
O czym piszesz, ze bedzie dzialac tak samo bezproblemowo i bezawaryjnie.....soft turbo ? Z zalozenia to właśnie zmota garażowa. Ale twierdze, że będzie działać i prędzej klękną pierścienie niż zrobi sie dziura w tłoku :-)